Kažkas nutiko. Iš Maskvos pakilo specialiojo dalinio „Rossija“ lėktuvas. Skrenda į Vašingtoną  ()

Birželio 27 dieną tapo žinoma, kad iš Maskvos į Vašingtoną skrido lėktuvas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Rusijos žiniasklaidos, vyriausybės lėktuvas Il-96 numeriu RDS898 vyko į Vašingtoną. Jis pakilo iš Vnukovo tarptautinio oro uosto ir nusileido Jungtinėse Valstijose.

Kodėl rusiškas Il-96 skrido į Vašingtoną?

Rusai sako, kad planuojamos kažkokios Maskvos ir Vašingtono derybos. Tiesą sakant, priežastis pasirodė banali. Kalbame apie Rusijos diplomatų išskraidinimą.

Išvakarėse JAV pažymėjo, kad jie turi palikti šalį, nes pasibaigė trejų metų jų buvimo laikotarpis. Tai pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

Reikia suprasti, kad Rusijos karinė agresija prieš Ukrainą turėjo įtakos tam, kad diplomatams buvo parodytos durys. Šalies agresorės žiniasklaida skleidžia naratyvą apie „Vašingtono taikomus apribojimus Rusijos užsienio departamentų darbui“. Bet nenurodoma, kad dėl šių vadinamųjų „apribojimų“ kaltas pats Kremlius.

Kas žinoma apie specialųjį aviacijos būrį „Rossija“?

Tai įmonė, teikianti Rusijos pareigūnų, taip pat kitų svarbių Rusijos specialiųjų tarnybų ar Rusijos ginkluotųjų pajėgų asmenų pervežimo paslaugas oro transportu. Ji yra pavaldi Rusijos prezidento tarnybai.

 

Lėktuvas pakilo iš Vnukovo specialaus vyriausybės terminalo „Vnukovo-2“.

Beje, 2023 metų birželio 24 dieną Vladimiras Putinas gėdingai pabėgo iš Maskvos. Jis paliko Rusijos sostinę tą dieną, kai  „Wagner“ kovotojai vyko pas jį su savo „teisingumo žygiu“.

Buvo pranešimų, kad bunkerio senelis nuvyko į Valdajų. Įdomu tai, kad lėktuvas, kuriame galėjo būti V. Putinas, kažkuriuo metu net dingo iš radaro Tverės srityje. Po to du prezidento lėktuvai grįžo į Rusijos sostinę, kai J. Prigožinas atitraukė savo karius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(6)
(10)

Komentarai ()