Europa dreba. „Virto pusiau mafijine, pusiau fašistine šalimi.“ Kas nutiko Prancūzijoje, Vengrijoje ir Vokietijoje (Video)  ()

Didelio masto protestai Prancūzijoje kilo dėl to, kad policija nušovė Alžyro kilmės paauglį, tačiau šalis su tuo susidoros, įsitikinęs Igoris Jakovenko.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-04 Europa dreba. „Virto pusiau mafijine, pusiau fašistine šalimi.“ Kas nutiko Prancūzijoje, Vengrijoje ir Vokietijoje (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jau beveik savaitę Prancūziją drebina protestai, kuriuos sukėlė 17-mečio Alžyro kilmės paauglio nužudymas Nanterės priemiestyje.

Teisėsaugininkų teigimu, automobilį vairavęs jaunuolis buvo sustabdytas už kelių eismo taisyklių pažeidimą ir nušautas už nepaklusimą policijos pareigūnams. Žmonės protestuoja ne tik prieš policijos piktnaudžiavimą, bet ir diskriminaciją, nes daugelis įsitikinę, kad jei paauglys būtų europietis, jis nebūtų nušautas.

Daugelyje Prancūzijos miestų žmonės pradėjo deginti policijos nuovadas, rotušes, mokyklas ir automobilius. Liepos 1-ąją dėl riaušių buvo sulaikyta daugiau nei 1300 žmonių. Tai pranešė „Europos tiesa“, remdamasi BFMTV.

Rusijos opozicionierius, žurnalistas, buvęs Rusijos Federacijos Valstybės Dūmos deputatas Igoris Jakovenko savo nuomonę apie šiuos įvykius išsakė interviu „YouTube“ kanalui „Politeka Online“. „Žinote, Europos demokratija nuolat susiduria su šiomis problemomis“, – sakė analitikas.

Tada jis paminėjo Amerikos demokratiją, kuri dabar išgyvena didelę krizę, kaip matyti iš artėjančių rinkimų ir jų dalyvių. „Amerikoje buvo siaubingas D. Trumpo išbandymas. Ir apskritai buvo daug įvykių, rodančių, kad Vakarų civilizacija patiria rimtų iššūkių“, – sakė I. Jakovenko ir pabrėžė, jog protestų Prancūzijoje klausimą stengiasi svarstyti kuo plačiau.

 

Žurnalisto teigimu, šiandien problema ir Vengrijoje, kuri akivaizdžiai virto pusiau mafijine, pusiau fašistine šalimi. Be to, Vokietijoje sustiprėjo simpatijos lojaliam V. Putinui dešiniojo sparno režimui.

Kalbant apie Prancūziją, A. Jakovenko teigimu, šalis susidoros su šiuo iššūkiu, nes Europos civilizacija tokias problemas jau sprendė ne kartą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(8)
(9)

Komentarai ()