JK skelbiamas netikėtas pareiškimas. „Ukraina savo teritorijas turės perleisti Rusijai“  ()

Du britų lordai – Richardas Balfe'as ir Robertas Skidelsky – dalyvavo vakarėlyje Londone, kurį organizavo Rusijos ambasadorius Didžiojoje Britanijoje Andrejus Kelinas. Rusijos Federacijos nepriklausomybės garbei skirtame renginyje R. Balfe‘as viešai sugėdino ir pažemino Ukrainą, taip pat pasidalijo iškreipta karo rezultatų vizija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo „The Guardian“.

Vakarėlis vyko birželio 12 dieną Rusijos dienos proga. Iš viso jame apsilankė 50 žmonių - Rusijos ambasados ​​darbuotojai, užsienio diplomatai ir keli britai.

Rusijos ambasadorius Andrijus Kelinas renginyje pasakė kalbą, kurioje bandė pateisinti kruviną savo šalies invaziją į Ukrainą, o tarp susirinkusiųjų buvo konservatorius lordas R. Balfe‘as ir leiboristų lordas R. Skidelsky.

A. Kelinas sakė, kad „norint normaliai vystytis, Rusija pirmiausia turi susidoroti su reikšmingomis grėsmėmis savo saugumui“.

Ambasadorius taip pat apkaltino Didžiąją Britaniją „dideliu strateginiu apsiskaičiavimu“ dėl jos konfrontuojančio požiūrio į Maskvą.

R. Balfe'as „The Guardian“ patvirtino, kad dalyvavo renginyje, kuriame sakė paviršutiniškai pasikalbėjęs su Rusijos karo atašė.

Jis tiki, kad galiausiai turės būti pasiektas derybinis susitarimas, kurio metu Ukraina dalį savo teritorijos perleis Rusijai.

„Ukraina, tiesą pasakius, yra palaužta šalis. Antrojo pasaulinio karo pabaigoje ją subūrė V. Churchillis ir J. Stalinas“, – sakė jis.

Jis pridūrė manantis, kad „Krymas neabejotinai yra rusiškas“ ir Maskva turi teisėtų pretenzijų į Donecką ir Luhanską. Jo nuomone, derybos turėtų būti susijusios su sausumos koridoriumi į Krymą.

 

R. Balfe'as yra buvęs Europos Parlamento narys iš Leiboristų partijos ir ne kartą yra pareiškęs, kad simpatizuoja Rusijai.

R. Skidelsky, ekonomistas ir konservatorių-darbiečių parlamento narys, sakė nepritariantis Rusijos invazijai į Ukrainą, tačiau dalyvavo renginyje, nes „norėjo parodyti pagarbą ir įsipareigojimą Rusijos žmonėms jų nacionalinės dienos proga, ypač tokiomis aplinkybėmis“.

2016–2021 metais jis taip pat buvo nevykdomasis Rusijos naftos bendrovės „Russneft“ direktorius. Po visiško Rusijos įsiveržimo į Ukrainą jis parašė laišką, kuriame pasmerkė šį žingsnį, tačiau paklausė, „kodėl Vakarai neprižadėjo, kad NATO nepriims Ukrainos“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(69)
(-61)

Komentarai ()