„Tai yra be galo atšiauri forma.“ Kyjivas žengia „drastišką žingsnį“  ()

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba prašymą Sakartvelo ambasadoriui išvykti iš Ukrainos konsultacijai su vyriausybe pavadino „drastišku, bet teisingu žingsniu“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

D. Kuleba tai pasakė telemaratono eteryje, praneša „Europos Tiesa“.

„Kai valstybė kažkuo nepatenkinta, pirmasis reakcijos lygis yra protesto išreiškimas. Antrasis reakcijos lygis - savo ambasadoriaus atšaukimas konsultacijoms“, – aiškino jis.

Ir trečiasis reakcijos lygis, keliais lygiais aukštesnis pagal griežtumą, yra prašymas šios šalies ambasadoriaus išvykti iš Ukrainos konsultacijoms su savo vyriausybe. Diplomatijoje tai yra be galo atšiauri forma, bet Sakartvelo vyriausybė to nusipelnė,“ – pridūrė D. Kuleba.

Paskelbus kadrą iš šiandienos teismo posėdžio dėl M. Saakašvilio, kuris yra itin išsekęs, „viskas pasiekė virimo tašką“, dėl ko Kyjivas žengė „drastišką, bet teisingą žingsnį“.

„Ir jis turėtų pasitarti su savo vyriausybe, tiesą sakant, kur eina Sakartvelas ir kodėl jis griauna Sakartvelo ir Ukrainos santykius ir ką turėtų daryti, kad juos išgelbėtų“, – pažymėjo D. Kuleba.

Pasak D. Kulebos, Sakartvelo valdžia „tikrai nori jį (Saakašvilį. – red.) nubausti“ dėl asmeninės neapykantos ir keršto, veikdama pagal „seną stalinistinį metodą „nėra žmogaus – nėra problemų“ (ši citata klaidingai priskiriama J. Stalinui. – red.).

 

„Jei jie mano, kad M. Saakašvilis kelia grėsmę vidaus politikai – tegul jis palieka Sakartvelą, tegul gyvena ramų gyvenimą Ukrainoje ar kitoje pasaulio šalyje. Tačiau matome aklą, tiesiog žvėrišką politiką – nubausti jį mirtimi“, – apibendrino jis.

Michailas Saakašvilis, kuriam Sakartvelo valdžia atėmė laisvę, prisijungė prie teismo posėdžio internetu. Vaizdo įraše jis atrodo skausmingai lieknas ir išsekęs.

Reaguodamas į tai, prezidentas Volodymyras Zelenskis nurodė Užsienio reikalų ministerijai iškviesti Sakartvelo ambasadorių Kyjive ir pareikšti protestą dėl ilgalaikio Ukrainos piliečio Michailo Saakašvilio įkalinimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(0)
(46)

Komentarai ()