Erdoganas Vilniuje sukėlė tikrą audrą. Z-patriotai įsiutę, ką jis pasakė Bidenui  ()

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas paskelbė apie „naują etapą“ santykiuose su JAV.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos 11 d. Vilniuje prasidėjo NATO viršūnių susitikimas, kurio kuluaruose vyko JAV ir Turkijos prezidentų Joe Bideno ir Recepo Tayyipo Erdogano derybos. Sprendžiant iš signalų, šalys yra pasirengusios stiprinti bendrystę. Susitikime R. T. Erdoganas pasiūlė pereiti prie kalbų apie strateginį Turkijos ir JAV bendradarbiavimą.

„Atėjo laikas konsultuotis valstybių vadovų lygmeniu pagal strateginį mechanizmą. Šiandien šį susitikimą NATO šalyje laikau pirmuoju žingsniu link to. Ankstesni mūsų pokalbiai buvo tarsi apšilimas, o dabar pradedame naują etapą“, – sakė Turkijos lyderis.

Jis taip pat palinkėjo J. Bidenui sėkmės artėjančiuose rinkimuose. R. T. Erdogano žodžiai sukėlė aštrią Rusijos propagandos reakciją. Z kanalai smerkia Turkijos lyderį, kuris mieliau kūrė santykius su Vakarais, o ne su Rusija. Jie taip pat pateikia pretenzijas Rusijos Federacijos valdžiai dėl to, kad negalėjo išlaikyti strateginio sąjungininko. Pažymėtina, kad prieš NATO viršūnių susitikimą R. T. Erdoganas padarė nemažai Maskvai nelabai patikusių žingsnių.

Pirmiausia jis atidavė Kyjivui laikomus „Azovo“ pulko vadus, kuriuos pažadėjo išlaikyti iki karo pabaigos. Jis padarė tai, kas yra reikšminga, nepranešęs Rusijos Federacijos valdžios institucijoms apie savo planus. Be to, Turkijos vadovas stojo už Ukrainos narystę NATO, taip pat atsisakė blokuoti Švedijos priėmimą į Aljansą.

 

Rusijos Z-patriotai įsiutę dėl R. T. Erdogano veiksmų ir skundėsi, kad jis neva smogė Rusijai ir diktatoriui V. Putinui į nugarą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(170)
(4)
(166)

Komentarai ()

Susijusios žymos: