[ŽT] „Buvo įsiutusi.“ Erdoganas pirmą kartą paskelbė, kodėl „Azovą“ perdavė Ukrainai  ()

R. T. Erdoganas pirmą kartą kalbėjo apie tai, kaip „Azovo“ vadai buvo perduoti Ukrainai, nepaisant Rusijos Federacijos pozicijų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-13 [ŽT] „Buvo įsiutusi.“ Erdoganas pirmą kartą paskelbė, kodėl „Azovą“ perdavė Ukrainai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkijos vadovas Recepas Tayyipas Erdoganas pirmą kartą prabilo apie vadų, vadovavusių „Azovstal“ gynybai Mariupolyje, perkėlimą į Ukrainą. Pagal susitarimus jie, praėjusių metų rugsėjį paleisti iš Rusijos nelaisvės, turėjo būti Turkijos teritorijoje iki karo pabaigos. Turkijos lyderis teigė, kad nusprendė perduoti „Azovstal“ gynėjus, nes to prašė jo kolega iš Ukrainos Volodymyras Zelenskis, praneša „Europos tiesa“.

R.T.Erdoganas priminė: susitarimas dėl  vadų buvimo Turkijoje buvo pasiektas tarp Kyjivo ir Maskvos, o Turkijos pusė suteikė teritoriją Ukrainos ir Rusijos susitarimui įgyvendinti. Pasak Turkijos prezidento, po „Azovostal“ vadų perkėlimo į Ukrainą Rusija „iš pradžių buvo pasipiktinusi, bet vėliau tai peraugo į teigiamą pusę“.

 

R. T. Erdoganas netiki, kad šis sprendimas trukdys Turkijos ir Rusijos santykiams, ir prognozuoja, kad šis klausimas bus aptartas rudenį vyksiančiame susitikime su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(2)
(30)

Komentarai ()

Susijusios žymos: