[ŽT] Kažkas paslaptingo vyksta Kinijoje. „Xi Jinpingo padėtis gali būti supurtyta“ (Video)  (1)

Kinijos užsienio reikalų ministras Qin Gang nesirodė viešumoje beveik tris savaites, todėl pirmaujanti pasaulio žiniasklaida sukėlė didelių klausimų ir „smarkių spėlionių“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-20 [ŽT] Kažkas paslaptingo vyksta Kinijoje. „Xi Jinpingo padėtis gali būti supurtyta“ (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Xi Jinpingo padėtis gali būti supurtyta“, – į Kinijos užsienio reikalų ministro Qin Gang „dingimą“ reagavo D. Gordonas. Politikas po derybų su Rusijos diplomatais, jau tris savaites nesirodė viešumoje, todėl kyla daug spėlionių ir prielaidų pasaulinėje žiniasklaidos erdvėje.

Atsižvelgiant į tai, koks „demokratiškas“ režimas Kinijoje ir kaip griežtai jie elgiasi su bet kokiais nusižengimais ir nepaklusnumu, pasaulis nerimauja dėl Kinijos užsienio reikalų ministro likimo. Tačiau, anot Dmitrijaus Gordono, jei kas nors nutiks Kinijos užsienio reikalų ministerijos vadovui, tai supurtys paties Xi Jinpingo poziciją, nes Qin Gang yra jo statytinis.

Tokią nuomonę Ukrainos žurnalistas išsakė pokalbio metu su Alesia Bacman, kurio įrašą galima peržiūrėti Dmitrijaus Gordono „YouTube“ kanale.

 

„Ką aš galiu pasakyti? Jie duoda ženklus, reikia vadovautis šiais dalykais. Tai yra kažkoks ženklas. Bet Qin Gang yra Xi Jinpingo statytinis. Ir jei kas nors atsitiko vakarėlyje, tai gali supurtyti Kinijos lyderio poziciją“, – pažymėjo ekspertas.

D. Gordonas tuomet pabrėžė, kad kol kas galime tik spėlioti, nes Kinijos visuomenė yra labai uždara.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(2)
(6)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: