„Rusija yra užpuolikas! Sekantys būsime mes.“ Čilės prezidentas drebina P. Ameriką. Skelbiama neįtikėtina kalba (Video)  ()

Čilės prezidentas paragino kitas Lotynų Amerikos ir Karibų jūros valstybių bendrijos (CELAC) šalis pasmerkti Rusiją dėl karo prieš Ukrainą. Čilės vadovas keičia Lotynų Amerikos Z politiką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čilės vadovas Gabrielis Boricas per Europos ir Lotynų Amerikos (ES ir CELAC) viršūnių susitikimą perspėjo sąjungininkus, nes jie nenori pripažinti, kad karas vyksta „prieš“ Ukrainą, o ne „viduje“.

Jo kalba buvo skirta kai kurių Lotynų Amerikos šalių nenorui pripažinti Rusijos Federaciją „agresore“ ir pasmerkti Kremliaus veiksmus.

Čilės prezidento kalbos filmuotą medžiagą publikuoja televizijos kanalas „Ukraina 365“. Kaip rašo laikraštis „La Nación“, kreipdamasis į „V. Putino draugus“ Kubos, Venesuelos ir Nikaragvos atstovus, politikas pažymėjo, kad „rytoj“ bet kuri iš šių šalių gali būti Ukrainos vietoje.

„Manau, kad labai svarbu, kad Lotynų Amerika aiškiai pasakytų, jog tai, kas vyksta Ukrainoje, yra agresyvus, imperialistinis, nepriimtinas karas, prieštaraujantis tarptautinei teisei“, – sakė Čilės vadovas.

 

Kalbėdamas apie Kremliaus agresiją, Gabrielis Boricas prisiminė, kad politikas neturi teisės pradėti karo, jeigu jam „patinka ar nepatinka kitos šalies prezidentas“: „Svarbu gerbti tarptautinę teisę, kuri, žinoma, čia buvo pažeista. Ne iš abiejų pusių, o iš vienos pusės. Ši šalis yra užpuolikas, o tai yra Rusija.“

Savo kalbos pabaigoje jis dar kartą paragino CELAC paremti Rusijos Federaciją smerkiančios rezoliucijos pastraipą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(151)
(2)
(149)

Komentarai ()