Ukraina sugalvojo, kaip eksportuoti grūdus ir apeiti Rusijos jūrų blokadą (Video)  (1)

Naujasis Ukrainos žemės ūkio produktų gabenimo maršrutas gali eiti per Bulgarijos ir Rumunijos teritorinius vandenis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina sugalvojo, kaip eksportuoti grūdus ir apeiti Rusijos jūrų blokadą. Apie tai rašo „The Guardian“.

Ukraina išsiuntė laišką JT Tarptautinei laivybos organizacijai, kuriame nurodė, kad nusprendė laikinai nustatyti „rekomenduojamą jūrų kelią“.

„Jo tikslas – prisidėti prie tarptautinės laivybos atblokavimo Juodosios jūros šiaurės vakarinėje dalyje“, – rašo laiške einantis bendruomenių, teritorijų ir infrastruktūros plėtros ministro pareigas Vasilijus Škurakovas.

Laiške taip pat pažymima, kad jo nustatytas papildomas eismo maršrutas nuves į Rumunijos, kuri yra viena iš kaimyninių Juodosios jūros šalių, teritorinius vandenis ir išskirtinę jūrų ekonominę zoną. Tada naujas Ukrainos žemės ūkio produktų gabenimo maršrutas gali eiti per Bulgarijos teritorinius vandenis.

Pažymėtina, kad dieną prieš tai, kai Rusijos raketos atakavo Ukrainos uostus, prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad tai teroristinis išpuolis prieš visą pasaulį. Jo teigimu, ten saugoma apie milijoną tonų maisto.

 

„Būtent tiek, kiek jau seniai turėjo būti pristatyta į vartotojų šalis Afriką ir Aziją. Labiausiai nuo Rusijos teroro šią naktį nukentėjusiame uosto terminale buvo saugoma 60 tūkst. tonų žemės ūkio produkcijos, kuri buvo skirta gabenti į Kiniją, tai yra, visi yra paveikti Rusijos teroro. Visas pasaulis turėtų būti suinteresuotas, kad Rusija būtų atsakinga už terorą,“ – sakė V. Zelenskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(143)
(6)
(137)

Komentarai (1)