[ŽT] Apstulbęs visas pasaulis. Dingo Kinijos URM. Kodėl tyli Pekinas (Video)  ()

Jau mėnesį Kinijos užsienio reikalų ministras Qin Gang nesirodo viešojoje erdvėje. Todėl savo kelionę į Pekiną atšaukė kolega britas Jamesas Cleverley.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-25 [ŽT] Apstulbęs visas pasaulis. Dingo Kinijos URM. Kodėl tyli Pekinas (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos valdžia užsienio reikalų ministro dingimo nekomentuoja, nes nenori viešai demonstruoti „purvo“.

Tokią nuomonę išsakė diplomatas, tarptautinis ekspertas Ruslanas Osipenko. Jo nuomone, J. Cleverly atsisakymas vykti į Pekiną „išryškino“ Kinijos silpnąsias vietas.

„Apsilankymo metu buvo siekiama pasiruošti Joe Bideno vizitui. Svarbesnis J. Bideno ir Xi Jinpingo susitikimas. Dabar JAV ir Kinija ruošiasi vizitui, kurio metu priimti nutarimai lems, kaip abi supervalstybės derėsis, bendradarbiaus ar priešinsis viena kitai“, – mano diplomatas.

JK yra artimiausia JAV partnerė. Jamesas Cleverley buvo susiruošęs tyrinėti Kinijos pozicijos Vakarų šalims svarbiais klausimais.

Pareigūnų dingimas Kinijoje nėra neįprasta. Ruslanas Osipenko pažymėjo, kad Xi Jinpingas atėjęs į valdžią paskelbė apie kovą su korupcija. Buvo sukurtos atitinkamos jam pavaldžios institucijos. Todėl jam neliko politinių oponentų. Buvo atvejų, kai ministrai ir Xi Jinpingo pirmtakai buvo sulaikyti ir išvežti iš partijos kongreso.

 

„Dabar Xi sukūrė vieno žmogaus galios vertikalę. Anksčiau keli žmonės išlaikė pusiausvyrą tarp buvusių komjaunimo darbuotojų ir buvusių imigrantų iš armijos ir specialiųjų tarnybų. Vieni užsiėmė ekonomika, kiti plėtojo užsienio politiką ir strateginį partijos kursą. 20-ajame kongrese ši pusiausvyra buvo sulaužyta,“ – pasakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(1)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: