Bręsta tarptautinis skandalas. JAV jūrų pėstininkas kovojo už Ukrainą  ()

Kare Ukrainoje buvo sužeistas buvęs JAV jūrų pėstininkas Trevoras Reedas, 2022 metais paleistas iš Rusijos kalėjimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai CNN rašo remdamasi JAV valstybės departamento oficialaus atstovo pavaduotoju Vedantu Pateliu. „Mes žinome, kad Trevoras Reedas buvo sužeistas kovodamas Ukrainoje. Noriu pasakyti tiesiai šviesiai: T. Reedas nevykdė jokios veiklos JAV vyriausybės vardu. JAV vyriausybė labai aiškiai perspėjo amerikiečius nekeliauti į Ukrainą“, – pridūrė jis.

T. Reedas išvyko gydytis į Vokietiją, remiamas vienos iš nevyriausybinių organizacijų. „Jungtinės Valstijos negali padėti evakuoti JAV piliečius iš Ukrainos, įskaitant tuos amerikiečius, kurie gali nuspręsti dalyvauti vykstančiame kare“, – pridūrė V. Patelis.

Dabar Valstybės departamentas yra susirūpinęs, kad tai, kas įvyko, gali turėti įtakos deryboms su Rusijos Federacija dėl jos piliečių apsikeitimo. „Tai padarė asmuo savo noru ir turėtų būti vertinamas kaip visiškai atskirtas nuo derybų dėl Evano Gerškovičiaus ir Paulo Whelano paleidimo“, – sakė pareigūnas.

 

Buvęs jūrų pėstininkas buvo sulaikytas Maskvoje 2019 m. Jis atvyko į Rusiją su studento viza. Rugpjūtį Rusijos saugumo pajėgos sulaikė amerikietį dėl triukšmingo kivirčo gatvėje. Jis buvo apkaltintas policijos pareigūnų užpuolimu sulaikymo metu.

2020 metų vasarą Maskvos teismas jį nuteisė devyneriems metams nelaisvės kolonijoje. Vyras kaltės nepripažino ir teigė, jog neatsimena, kas nutiko, nes buvo girtas.

Praėjusių metų balandžio pabaigoje T. Reedas buvo iškeistas į rusų pilotą Konstantiną Jarošenką, kuris Jungtinėse Valstijose buvo nuteistas dėl kaltinimų rengiantis gabenti kokainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(6)
(-4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: