Putinas nebekelia ragelio. Skelbiamas konfliktas su Erdoganu  ()

Kremlius nepaisė Ankaros raginimų pradėti derybas dėl „grūdų sandorio“ atnaujinimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarptautinėje izoliacijoje esantis Kremlius puoselėja pyktį prieš Turkiją, kuri anksčiau bandė balansuoti tarp Kyjivo ir Maskvos, tačiau pastaruoju metu žengė kelis žingsnius link suartėjimo su Ukraina.

Ypač Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną supykdė Turkijos lyderio Recepo Tayyipo Erdogano sprendimas sugrąžinti į Ukrainą „Azovostal“ gynybai Mariupolyje vadovavusius Ukrainos vadus, kurie, pagal susitarimus, paleisti iš Rusijos nelaisvės turėjo likti Turkijoje. Atsakydamas V. Putinas ignoravo R. T. Erdogano raginimus atnaujinti „grūdų sandėrį“, jis neatsako į Turkijos prezidento skambučius, rašo „The Wall Street Journal“, remdamasis diplomatais ir analitikais.

„Nemanau, kad V. Putinas taip pasitiki R. T. Erdoganu, kaip anksčiau“, – sakė buvęs diplomatas Gulru Gezeris, dirbęs Turkijos ambasadoje Maskvoje.

Pasitraukdamas iš „grūdų susitarimo“, Kremlius gali pabloginti santykius ne tik su Turkija, bet ir su Kinija, į kurią buvo eksportuojama apie ketvirtadalis Ukrainos grūdų. Pekinas jau viešai leido suprasti, kad yra labai suinteresuotas atnaujinti grūdų koridorių, sakė tarptautinė ekspertė Caitlin Welsh.

 

„V. Putino sprendimas pasitraukti iš grūdų sandorio gali padidinti įtampą santykiuose tarp Rusijos Federacijos ir jos įtakingiausių partnerių – Kinijos ir Turkijos“, – teigiama leidinyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(1)
(36)

Komentarai ()

Susijusios žymos: