„Gali būti labai rimtas konfliktas.“ Putinas skelbia „dujų karą“ Turkijai  ()

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas aštrina konfliktą su Turkija: iš pradžių sulaužė grūdų sutartį, o dabar – dujų susitarimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karinių nesėkmių Ukrainoje fone Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas pradėjo kelti konfliktą su Turkija. Žlugus susitarimui dėl grūdų, jis grasina Ankarai nutraukti dujų projektą. Apie tai savo tinklaraštyje rašo Rusijos analitikas Anatolijus Nesmijanas (El Muridas).

Jis domėjosi svarbiu V. Putino pareiškimu spaudos konferencijoje liepos 30 d. Rusijos Federacijos vadovas žurnalistams iš tikrųjų sakė, kad atsisako projekto sukurti dujų centrą Turkijoje. Jis tik sutinka, kad Ankara veiktų kaip „elektroninė prekybos platforma“ ir „prekybos vieta“.

El Muridas prisiminė, kad ankstesni planai buvo kardinaliai skirtingi. Taigi V. Putinas neseniai viešai paskelbė apie savo ketinimą panaudoti tranzitą per Turkiją kompensuoti su „Nord Streams“ prarastas apimtis, tai yra fiziškai perpumpuoti didelį dujų kiekį per Turkiją. Tačiau dabar jis persigalvojo.

El Muridas įsitikinęs, kad tokie žodžiai nepatiks Turkijos lyderiui Recepui T. Erdoganui, kuris, galėsite tuo įsitikinti, nepaliks šio incidento be atsako. Turėtume tikėtis konflikto eskalavimo. Ir, greičiausiai, būtent to V. Putinas ir siekia.

 

„V. Putinas pastato R. T. Erdoganą prieš faktą, be galo netikėtą ir nemalonų... Yra labai didelė santykių paaštrėjimo rizika... Verta tikėtis jų paūmėjimo, ir gana greitai. O R. T. Erdoganas turi kuo situaciją paaštrinti ir kuo spausti..., tai neturi nė menkiausios perspektyvos. Vadinasi, vieną krizę reikia dangstyti nauja, dar aštresne. Konfliktas su Turkija – kodėl gi ne“, – pareiškė Rusijos ekspertas.

Verta pažymėti, kad kalbėdamas apie dujų centrą V. Putinas taip pat paskelbė apie derybas su Turkijos lyderiu R. T. Erdoganu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(1)
(17)

Komentarai ()

Susijusios žymos: