„Žiūrėk, čia plauks turkų laivai. Neduok Dieve, jiems kas nors atsitiks.“ Podoliakas apšalęs, ką daro Erdoganas (Video)  (1)

Po daugybės išpuolių prieš Ukrainos uosto infrastruktūrą Recepas Tayyipas Erdoganas sakė telefonu kalbėjęsis su Vladimiru Putinu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai labai panašu į nusižeminimą prieš Rusijos diktatorių.

Apie tai „24 kanalui“ papasakojo OPU vadovo patarėjas Mychailo Podoliakas. Jo nuomone, Turkijos prezidentas nerodo savo lyderystės derybose su V. Putinu.

Rusija kasdien naikina Ukrainos Pietų uostą ir logistikos infrastruktūrą. Ir po to V. Putinas tikrai pasakys „grįšiu prie susitarimo dėl grūdų“, kad tokiu elgesiu parodytų savo jėgą. Anot M. Podoliako, Rusijos grįžimas prie susitarimo dėl grūdų tokiomis sąlygomis būtų tarptautinės teisės pažeminimas.

V. Putinas tyčia pažemino Afrikos šalis per Rusijos ir Afrikos viršūnių susitikimą, dieną prieš tai sustabdęs savo dalyvavimą grūdų susitarime. Jis pažemino Turkiją, kuri buvo sutarties garantas, taip pat paniekino JT. Be to, V. Putinas pamynė tarptautinę jūrų teisę ir sukrėtė NATO reputaciją Juodojoje jūroje.

„Kažkodėl tarptautinės institucijos ir toliau žaidžia su juo. Tai stebina, nes iš tikrųjų V. Putinas grįžta į pasaulinę areną ir užsimena, kad pasaulis turėtų vadovautis jo užgaidomis“, - sakė M. Podoliakas.

Gegužę, laimėjęs rinkimus, R. T. Erdoganas paskelbė apie savo siekius ne tik regiono, bet ir pasaulinio lyderio poste.

 

„T. Erdogano elgesys yra nesuprantamas, nes pasaulinė lyderystė atrodo labai skirtingai. Negalima paskambinti asmeniui, kuris jus viešai pažemino, o tada su juo toliau dėl kažko derėtis. Turite pasakyti: „Žiūrėk, čia plauks turkų laivai. Neduok Dieve, jiems kas nors atsitiks. O po to, žinoma, taip, būtų galima derėtis“, – įsitikinęs OPU patarėjas.

Kartu Mychailo Podoliakas pažymėjo, kad supranta Turkijos poziciją, kuri nori būti tikrai neutrali ir pasinaudoti šiuo statusu pasiekti savo tikslams. Ji tikrai turi teisę tai daryti, nes nacionaliniai interesai yra svarbiausi visoms šalims.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(39)
(-13)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: