Žvalgybos duomenys atskleidė. Ko Šoigu vyko į Šiaurės Korėją?  ()

Jau daugiau nei metus trunkančios invazijos metu Rusija patiria ne tik personalo, bet ir sviedinių trūkumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žvalgybos duomenys rodo, kad RF nori pirkti iš KLDR artilerijos sviedinius.

Tai per posėdį paskelbė Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo tarybos koordinatorius Johnas Kirby. Jis pažymėjo, kad JAV turi žvalgybos įrodymų apie Rusijos bandymus plėsti karinį bendradarbiavimą su Šiaurės Korėja, praneša „Ukrinform“.

Remiantis pranešimais, Kremlius bandė įsigyti iš KLDR sviedinių partiją. Žinoma, Rusija turėtų juos panaudoti kare prieš Ukrainą.

J. Kirby pakomentavo paskutinį S. Šoigu vizitą Šiaurės Korėjoje. Pasak jo, Rusijos gynybos ministras nuvyko į Pchenjaną norėdamas įtikinti jį parduoti Rusijai amuniciją.

Baltųjų rūmų atstovo teigimu, Maskva ir Pchenjanas gali tiesiogiai pažeisti daugybę JT Saugumo Tarybos rezoliucijų. Tai jie padarys, jei sudarys kokius nors susitarimus dėl ginklų tiekimo.

 

J. Kirby pridūrė, kad JAV ir toliau dės pastangas aptikti ir užkirsti kelią šaudmenų pirkimui KLDR ar kitose valstybėse. Kartu toks Kremliaus žingsnis demonstruoja V. Putino desperaciją. Juk Vakarų sankcijos daro įtaką Rusijos karinei mašinai. Taigi ji negali išsiversti be Šiaurės Korėjos ir Irano pagalbos.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(3)
(8)

Komentarai ()