Kinijos reakcija. Kas nutiko Saudo Arabijoje (Video)  ()

Jurijus Švecas apibūdino Ukrainos, Rusijos Federacijos ir Kinijos reakciją į rugpjūčio 5-6 dienomis vykusio viršūnių susitikimo Džidoje rezultatus, kuri tapo viena labiausiai aptarinėjamų temų per pastarąją savaitę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-10 Kinijos reakcija. Kas nutiko Saudo Arabijoje (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina konferenciją Saudo Arabijoje įvertino kaip produktyvią, o Rusija teigė, kad šios derybos pasmerktos žlugti. Kinija į įvykį reagavo santūriau.

Viename iš oficialių Kinijos leidinių buvo paskelbtas trumpas sausas straipsnis apie Džidos viršūnių susitikimą, kuriame teigiama, kad Kinijai būtų prasminga dalyvauti konferencijoje, kurioje propaguotų savo taikos planą.

Tačiau apskritai karo pabaiga be Rusijos Federacijos dalyvavimo mažai tikėtina. Be to, kinai labai džiaugiasi, kad šio viršūnių susitikimo kuluaruose jiems pavyko susitikti su Jake'u Sullivanu ir Victoria Nuland.

Tačiau Kinijoje yra ir pesimistiškesnių viršūnių susitikimo vertinimų: nėra didelės vilties pasiekti tikrą taikos susitarimą abiem pusėms. Rusija nenori keisti savo strategijos Ukrainos atžvilgiu ir netgi sustabdė susitarimą, leidžiantį Ukrainai gabenti grūdus, o tai yra užsitęsusio karo ženklas.

Apie situaciją savo „YouTube“ kanale papasakojo buvęs sovietų žvalgybos pareigūnas, ekonomikos ir karo analitikas Jurijus Švecas.

 

Eksperto teigimu, tam tikras politinis klanas Kinijoje tiki, kad konferencija Džidoje, žinoma, yra gerai, bet, matyt, viskas bus sprendžiama mūšio lauke Ukrainoje.

Šios „minčių mokyklos“ atstovai pabrėžia, kad Pekinas dabar labai atsargiai praneša apie viršūnių susitikimo rezultatus. Būtent todėl oficialioje Kinijos žiniasklaidoje nematome jokių komentarų apie tai, ką Li Hui veikė Saudo Arabijoje, ką jis ten pasakė ir žadėjo. Kinija elgiasi atsargiai, ir tai prasminga tol, kol karui nesimato pabaigos.

„Apibendrindamas asmeniškai galiu pasakyti štai ką: žinoma, rengti šią konferenciją reikėjo. Neblogai, kad šis viršūnių susitikimas davė teigiamų rezultatų. Be to, jei BRICS valstybės (kurioje taip pat yra Rusija) nesutaria dėl karo, o tada jau iškyla ant Ukrainos suvereniteto neliečiamumo principas, tai gali prisidėti prie tolesnės Rusijos izoliacijos. Tai turės savo vertę kaip ilgalaikis spaudimas Kremliui, bet vien spaudimo nepakaks. Reikia siekti pergalės. Tam yra prielaidos ir tikiu, kad jos įgyvendinamos“, – savo nuomonę išsakė Jurijus Švecas.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(1)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: