Daugiau nei 10 tūkst. nukentėjusių. Kas nutiko Rusijoje  ()

Nepaisant to, kad pastaruosius dešimt metų Rusijoje vyksta teroristiniai išpuoliai, o dėl buitinių dujų nuotėkio buvo sugriauti gyvenamieji pastatai, šalyje kasmet nebuvo užfiksuota daugiau nei 20 sprogimų epizodų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per 2022 metus Rusijoje užfiksuotas didžiausias sprogimų skaičius per pastaruosius dešimt metų. Taip rašo rusiškas „Verstka“ leidinys.

Pažymima, kad Nepaprastųjų situacijų ministerijos duomenimis, per metus Rusijoje įvyko 83 sprogimai, dėl kurių žuvo 55 žmonės, dar 10 647 buvo sužeisti.

„Nepaisant to, kad pastaruosius dešimt metų Rusijoje vyksta teroristiniai išpuoliai, o dėl buitinių dujų nuotėkio buvo sugriauti gyvenamieji namai, sprogimų skaičius per metus neviršydavo 20, o aukų skaičius siekė šimtus, ne tūkstančius“, – pažymi leidinys.

Daugiausia aukų užfiksuota 2017 metais, kai Iževske dėl dujų nuotėkio sprogo 9 aukštų gyvenamasis namas, o Sankt Peterburge įvyko teroro aktas.

Per 2022 metus, pasak Nepaprastųjų situacijų ministerijos, sprogo gyvenamieji pastatai, sandėliai ir kasyklos. Į statistiką taip pat buvo įtrauktas sprogimas ant Krymo tilto.

Dažniausia sprogimų priežastis – 55 iš 83 – yra sprogstamieji objektai (bombos, raketos, minos, granatos). Taigi, 2022 metais išaugęs sprogimų skaičius yra tiesiogiai susijęs su karo veiksmais.

 

Taip pat į Ekstremalių situacijų ministerijos statistiką, jei ji nesudaro valstybės paslapties, yra įtraukiami sprogimai darbe, automobilių sprogimai ir panašiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: