Kongresas bus apstulbęs. Ko paprašė Bidenas dėl Ukrainos  ()

Nuo plataus masto Rusijos invazijos pradžios JAV jau suteikė Ukrainai pagalbos už daugiau nei 98 mlrd. dolerių. J. Bidenas planuoja prašyti Kongreso daugiau milijardų ukrainiečių ginklams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidentas Joe Bidenas ketina prašyti Kongreso 25 milijardų dolerių, iš kurių 12 bus skirti sticinių nelaimių padariniams likviduoti ir 13 gynybai, įskaitant karinę pagalbą Ukrainai.

Apie tai pranešė „Bloomberg“, remdamasis išmanančiu šaltiniu Baltuosiuose rūmuose. Oficialiai JAV vyriausybė šios informacijos dar nepatvirtino. Agentūros pašnekovas pažymėjo, kad šis prašymas gali sukelti konfrontaciją tarp partijų, taip pat ir respublikonų viduje, tarp kurių yra priešininkų pagalbos Ukrainai teikimui iš neplanuotų šaltinių už jau patvirtinto biudžeto ribų.

Leidinys pažymi, kad Ukrainos kontrpuolimas susidūrė su sunkumais ir juda lėčiau nei tikėtasi, todėl prezidentas V. Zelenskis kreipėsi į J. Bideną ir kitus pasaulio lyderius su prašymu suteikti papildomos pagalbos Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, be to, dar vienas koziris gauti Kongreso pritarimui skiriant Ukrainai pinigų gali tapti eskalacija Juodojoje jūroje. Po to, kai pasitraukė iš grūdų sandorio, Kremlius suintensyvino atakas prieš Ukrainos uostus ir maisto saugyklas, sukeldamas grėsmę maisto tiekimui didžiajai pasaulio daliai.

 

Pernai gruodį Kongresas patvirtino 45 mlrd. dolerių papildomą karinę pagalbą Ukrainai. Prieš tai, 2022 m. kovo ir gegužės mėn., JAV jau davė dvi dalis po 13,6 mlrd. ir po 30 mlrd. USD. Taigi nuo plataus masto invazijos į Rusiją pradžios JAV Ukrainai jau skyrė daugiau nei 98 mlrd. dolerių.

Ar šiais fiskaliniais metais, kurie Amerikoje baigiasi rugsėjo pabaigoje, Ukraina gaus daugiau, priklausys nuo Kongreso politinio sprendimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(0)
(26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: