Smūgis JAV. NATO šalis slapta kuria „vaiduoklių laivyną“  ()

Turkijos įmonės padeda Rusijai įveikti naftos embargą, sužinojo „The Wall Street Journal“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė įtakingas amerikiečių laikraštis „The Wall Street Journal“, remdamasis informuotais šaltiniais, esančiais JAV vadovybėje.

Nemažai Turkijos įmonių pradėjo įsigyti „vaiduoklių laivynus“. Taigi, pastaraisiais metais „Beks Ship Management“ laivyną padidino 10 kartų, įsigijusi net 37 tanklaivius iš viso už 500 mln. dolerių ir dalyvauja Rusijos naftos prekyboje.

Pakrovimui naudojamas Kozmino uostas Tolimuosiuose Rytuose. Problema yra ne tik sankcijų pažeidimai. Faktas yra tas, kad laivai, kuriais buvo gabenama Rusijos nafta, dažnai pažeidžia pramonės standartus. Visų pirma, jie arba dirba visai be draudimo, arba naudoja lygiagrečią draudimo schemą, kurią rusai sukūrė siekdami apeiti sankcijas.

Tokios veiklos dėka Maskva vis dar gali parduoti naftą į užsienį, taip finansuodama agresiją prieš Ukrainą. Praradusi Europos rinką Maskva bando didinti savo dalį kitose šalyse, pavyzdžiui, Indijoje. Prieš karą tik 3% šalies supirktos naftos buvo rusiška. Šiandien jos apimtis išaugo iki 40%. Tokį rezultatą Maskvai pavyko pasiekti dėl didelių nuolaidų klientams.

 

JAV yra nepatenkintos vykstančiais procesais. Jie įspėjo Rusijos naftos prekyba susijusias įmones dėl sankcijų grėsmės. Taip pat jau pradėtos derybos su Ankara, kad Turkijos laivų savininkai negalėtų apeiti sankcijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(9)
(-1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: