Erdoganas turi tik vieną tikslą. Kam jam susitikimas su Putinu (Video)  ()

Vakarai turi stengtis užkirsti kelią Turkijos prezidento R. T. Erdogano ir diktatoriaus V. Putino susitikimui. Tai visiškai netinkama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai „24 kanalui“ sakė Viešosios analitikos centro „Bokštas“ vadovas Valerijus Klochokas, pažymėdamas, kad mažai tikėtina, kad V. Putinas skris į Turkiją, nes baiminasi Tarptautinio baudžiamojo teismo arešto orderio.

Neseniai JAV Valstybės departamentas užsiminė, kad V. Putinas nebus suimtas tol, kol jis eis Rusijos prezidento pareigas. Todėl jis galėjo skristi į Turkiją.

Anot Valerijaus Klochoko, V. Putinas šiuo metu nevyksta į tarptautinius vizitus, pavyzdžiui, į BRICS ar G20 viršūnių susitikimus, nes supranta, kad ne visi dalyviai palaiko Rusijos veiksmus. Tokiu atveju jis gali atrodyti kaip atstumtasis. Ir tai būtų smūgis reputacijai.

Oficialus vizitas pas kitą lyderį – kitas reikalas. Čia visada įvairūs raudoni kilimai, orkestrai, paradai ir kita pompastiškų priėmimų atributika. Tačiau, turimais duomenimis, į Turkiją jis vis tiek nevyks.

„Kodėl neskris? Manau, kad R. T. Erdoganui buvo paaiškinta, kad jis neturėtų priimti V. Putino. NATO partneriai paaiškino. Turkija vis dar labai priklausoma nuo JAV ir ES. Neatsitiktinai R. T. Erdoganas pasakė, kad Turkija nori būti ES. Tačiau pastarųjų dešimtmečių Turkijos politika ne visai atitinka ES standartus,“– pastebėjo V. Klochokas.

 

Štai kodėl R. T. Erdoganas greičiausiai nusprendė pats skristi pas V. Putiną. Ukraina, taip pat NATO ir ES šalys turėtų padaryti viską, kas įmanoma, kad šis susitikimas neįvyktų. Visiškai nepriimtina susitikti su diktatoriumi, kuris spjauna į tarptautinę teisę.

„Niekas neturėtų susitikti su V. Putinu. Jei to siekėte, dabar esate maždaug toks pat kaip KLDR. Nemalonu, kad toks kontaktas egzistuoja. Vienintelis tikslas yra pinigai. R. T. Erdoganas, kaip ir anksčiau, turi tikslą pritraukti Rusijos kapitalą. Dešimčių milijardų dolerių vertės grūdų, naftos ir kitų produktų kontrabanda. Čia yra klausimo kaina. Štai kodėl R. T. Erdoganas nori ten vykti“,- tikina V. Klochokas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(3)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: