„Ruošiamės. Greitai viskas įvyks.“ „Rusijos laisvė“ skelbia staigmeną Maskvai (Video)  ()

Ilja Ponomarevas sakė, kad legionas „Rusijos laisvė“ ruošiasi kampanijai prieš Maskvą, kuri įvyks netrukus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš dvi savaites „Rusijos laisvės“ legiono atstovas paskelbė, kad kampanija prieš Maskvą gali prasidėti nuo Krymo.

Ar turėtume tikėtis tokių „staigmenų“ iš Rusijos savanorių, interviu kanalui „Naujienų fabrikas“ sakė buvęs Rusijos Federacijos Valstybės Dūmos deputatas, legiono „Rusijos laisvė“ politinio centro koordinatorius Ilja Ponomarevas. „Taip, ruošiamės. Greitai viskas įvyks“, – sakė I. Ponomarevas.

Opozicionierius taip pat atsakė į klausimą, ar daug Rusijoje norinčiųjų papildyti legiono gretas. Anot jo, labai daug – per mėnesį ateina daugiau nei 1000 prašymų.

Tačiau problema ta, kad filtravimo metu atmetama per daug žmonių. Tačiau kito kelio nėra, nes tai saugumo problema. Kaip paaiškino I. Ponomarevas, be poligrafo testo yra ir žmogaus fizinės būklės bei psichologinės nuotaikos momentai. Žmonės turėtų suprasti, kad eina į kariuomenę, ir tai nėra kažkoks aktyvizmas. Armija – tai rimta ir ilgam.

„Todėl ir vyksta atranka, tačiau ji vyksta lėtai. Tik 5-6% žmonių, parašiusių paraiškas, patenka po filtravimo. Stengiamės padaryti viską, kad šis skaičius padidėtų, tačiau yra objektyvių apribojimų,“ -  pažymėjo I. Ponomarevas.

Tada vedėjas paklausė, ar Kremlius padarė atitinkamas išvadas po J. Prigožino sukilimo ir ar sustiprino Rusijos Federacijoje atsargumo priemones.

 

„Sakyčiau taip: daro išvadas, bet labai mažas. Nes tiesiog neturi jėgų. Kodėl J. Prigožinui taip pasisekė? Nes visa kariuomenė yra Ukrainos teritorijoje. Ir pajėgos, kurios gali kažką sulaikyti Rusijos viduje yra tiesiog per mažos. Policija su jokiais kariniais daliniais nekovos, paprasčiausiai išsilakstys. O rusų elitas puikiai supranta, kad neturi rimtos apsaugos, ir daro išvadas“, – atsakė legiono vadovas.

Pagrindinis dalykas, kas vyksta Kremliuje, anot I. Ponomarevo, yra sustiprintas galimai nelojalių žmonių vyriausybėje ir saugumo pajėgose sekimas. Tačiau tai vis tiek nesugebės sustabdyti kitos kampanijos prieš Maskvą.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(3)
(27)

Komentarai ()