[ŽT] EK abejoja, ar Rusija paskelbė tiesą apie Prigožiną  ()

ES užsienio reikalų tarnybos atstovas Peteris Stano pažymėjo, kad „wagneriečiai“ pažeidė žmogaus teises ir tarptautinę humanitarinę teisę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-25 [ŽT] EK abejoja, ar Rusija paskelbė tiesą apie Prigožiną  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Komisija nėra tikra dėl informacijos apie Jevgenijaus Prigožino žūtį dėl lėktuvo katastrofos Rusijos Federacijos Tverės srityje tikslumo. Tai rugpjūčio 24 dieną „Deutsche Welle“ pareiškė oficialus Europos Sąjungos užsienio politikos tarnybos atstovas Peteris Stano.

Pranešėjo teigimu, šiais laikais iš Rusijos Federacijos ateinantys duomenys pasitikėjimo nekelia. Jis pažymėjo, kad ES išvydo naujieną apie lėktuvo katastrofą, per kurią tariamai žuvo  „Wagner“ įkūrėjas ir kiti 9 lėktuve buvę žmonės.

„Kaip ir daugelį dalykų Rusijoje, tai labai sunku patikrinti“, – sakė Europos Komisijos atstovas.

Peteris Stano taip pat paminėjo „Wagner“ veiklą, dėl kurios Jevgenijus Prigožinas ir jo samdiniai pateko po ES sankcijomis. Jis pažymėjo, kad samdiniai buvo Ukrainoje, Sirijoje, Libijoje ir daugelyje Afrikos šalių, gaudami finansavimą iš Kremliaus.

 

„Kad ir kur jie būtų buvę, jie paliko žmogaus teisių, tarptautinės humanitarinės teisės pažeidimų pėdsaką, trūksta atskaitomybės, neaiškūs vaidmenys, pagal kurių nurodymus jie veikia“, – teigė P. Stano.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: