„Reikia eiti iki galo.“ „Wagner“ kanalai Rusijai žada „katastrofą“  ()

Bent kartą Vladimiras Putinas buvo apkaltintas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-25 „Reikia eiti iki galo.“ „Wagner“ kanalai Rusijai žada „katastrofą“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dauguma su „Wagner“ susijusių „Telegram“ kanalų užsiminė, kad už J. Prigožino nužudymo slypi V. Putinas ir Rusijos valdžia. Grupuotės „Telegram“ kanalai Rusijai žada „katastrofą“ dėl J. Prigožino nužudymo.“

Su grupuote siejamas „Pilkosios zonos“ kanalas pranešė apie J. Prigožino mirtį ir dėl to kaltino „Rusijos išdavikus“.

Karo komisaras Romanas Saponkovas, siejamas su „Wagner“, rašė, kad J. Prigožino nužudymas turės „katastrofiškų pasekmių“, o nužudymą užsakę žmonės „visiškai nesupranta nuotaikos armijoje ir moralės“, tačiau nepatikslino kokie tai žmonės.

„Telegram“ kanalas „Alex Parker Returns“ tiesiogiai apkaltino Vladimirą Putiną: „Kuo skiriasi „Azov“ nuo „Wagner“? Paleidžia pirmuosius, o antrą nužudo.“ A. Parkeris taip pat priminė kitų iškilių Donbaso separatistų, kurie po 2014-ųjų kovojo prieš Ukrainą, Aleksandro Zacharčenko, Givi ir Motorolos likimą. Jie buvo nužudyti 2016–2018 m. „Tebūnie tai pamoka visiems. Visada reikia eiti iki galo“, – rašo nacionalistų kovinio būrio „DSHRG Rusich“  kanalas.

„Wagner‘s Unloading“ kanalas, priešingai, bandė nuraminti savo rėmėjus. Jis ragino neskelbti nepatikrintos informacijos apie verslininko ir grupuotės vadų tarybos likimą. O „Reverse side“,

 susijęs su „Wagner“, priminė, kad „karas tęsiasi“. Panašiai Z kanalai, nesusiję su „vagneriečiais“, reagavo į įvykius Tverės regione. „Turime toliau dirbti“, – rašo „Spetsnaz arkangel“. Apie tą patį jie rašo „Du majorai“.

Naktį į Sankt Peterburgo Zolnaja gatvėje esantį „Wagner centrą“ atėjo keli vyrai, kurie deklaravo savo priklausomybę grupuotei, rašo „Atsargiai, naujienos“. Jie ragino veikti pagal organizacijos įstatus ir „laikytis kartu“.

 

„Laukiame nurodymų. Jokių mitingų, šiuo metu nieko nerengiame“, – sakė vienas iš jų.

Tuo pat metu apie sekmadienio mitingus jau skelbiama tariamai rinkimų svetainėje „Prigožin 2024“.

Taip pat Belgorode veikiančios organizacijos „Civilinis Jevgenijaus Prigožino blokas“ botas ragino vykti į mitingus, rašo „Pepel“. Viename iš „Telegram“ pokalbių, kuriame bendrauja „Wagner“ kovotojų artimieji, skamba raginimai nedaryti išvadų ir laukti patvirtinimo apie J. Prigožino mirtį.

Pokalbių administratorius paskelbė „informaciją iš įmonės darbuotojų“: „Kol nebus išsiaiškintos įvykio aplinkybės, prašome nepasiduoti provokacijoms ir apsišarvuoti kantrybe“.

 

Rusijos miestuose pradėjo atsirasti spontaniški memorialai. Sankt Peterburge į „Wagner“ centro pastatą gyventojai neša gėles ir simboliką, rašo „Fontanka“. Žmonės į pastatą atėjo vėlai vakare. Netoliese pasirodė reklamjuostė „Wagner“ – mes kartu“.

 Anot RBC, verslo centro darbuotojai išvežė gėles, tačiau žmonės ir toliau nešė naujų. Taip pat grupuotės biure Novosibirske atsirado nedidelis memorialas, rašo „Sib.fm“.

Ten buvo patalpinti Jevgenijaus Prigožino ir Dmitrijaus Utkino portretai, netoliese – keli gvazdikai. Be to, gėlės buvo pradėtos nešti į buvusį „Wagner“ verbavimo centrą Jekaterinburge, rašo kanalas „Yekatskoe Chtivo“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(5)
(11)

Komentarai ()