„Tai draudžia Konstitucija...“ Galingai! Ką gali padaryti Ukraina (Video)  (2)

Prezidentas Volodymyras Zelenskis apibūdino pagrindinius sunkumus, kurie trukdo dabar surengti rinkimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

V. Zelenskis teigė, kad prezidento rinkimai karo metu galimi, bet ar dėl to apsispręs sąjungininkai? Ukrainos Konstitucija draudžia rengti rinkimus, jei šalyje įvesta karo padėtis, priminė Volodymyras Zelenskis.

Ukrainos prezidentas taip pat pabrėžė, kaip gali būti toks žingsnis: „Rengti rinkimus pagal įstatymą draudžiama. Su Lindsey susitikau asmeniškai, kalbėjomės. JAV paramą gali suskaldyti keli elementai: vienas iš jų – rinkimai. Bet net JAV rinkimai buvo surengti karo metu. Čia yra logikos, nes jei gini demokratiją, tai per karą reikia galvoti apie šią gynybą. Rinkimai yra vienas iš demokratijos apsaugos būdų.“ Volodymyro Zelenskio interviu galite žiūrėti „YouTube“ kanale.

Ukrainos prezidentas išsakė oficialią ukrainiečių poziciją dėl rinkimų rengimo karo veiksmų metu:

„Žmonės tai padarė ne veltui, kai uždraudė rinkimus karo metu, nes juos surengti labai sunku. Mano atsakymas labai paprastas ir Lindsey suformulavo tai labai greitai. Jei mūsų deputatai yra pasirengę greitai pakeisti Ukrainos rinkimų kodeksą - tai būtų pirmas kartas. Aš paklausiau, ar esate pasirengęs man duoti 5 mlrd., nes aš negalėsiu tokios sumos paimti iš biudžeto rinkimams įprastu laiku, o karo metu nežinau, kiek pinigų reikia.“

 

„Jeigu jūs man suteikiate tokią finansinę paramą ir jei parlamentarai nuspręs, kad tai reikia daryti, tai greitai pakeiskime teisės aktus. O svarbiausia: rizikuokime kartu, nes stebėtojai turėtų būti apkasuose. Aš jam pasakiau, kad jums ir man reikia siųsti stebėtojus į fronto liniją,“ – sąlygas, kuriomis galima surengti rinkimus Ukrainoje, išvardijo Volodymyras Zelenskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(0)
(23)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: