Smogė JK armijai. Pavojuje povandeninių laivų bazė  ()

Programišių grupė „LockBit“ galėjo gauti informacijos apie itin slaptus britų kariuomenės objektus ir dabar reikalauja pinigų už tylą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Su Rusija susiję įsilaužėliai pavogė itin slaptus duomenis apie britų armijos branduolinius povandeninius laivus ir cheminius ginklus.The Daily Mirror“ rašo, kad kibernetiniai nusikaltėliai galėjo gauti informaciją apie firmas, kurios užtikrina slapčiausių objektų – branduolinių povandeninių laivų ir cheminio ginklo laboratorijų – saugumą. Įsilaužėlių perimti duomenys leis jiems prasiskverbti į „HMNB Clyde“ Fastlane povandeninių laivų bazę, „Porton Down“ cheminio ginklo laboratoriją ir GCHQ pasiklausymo postą.

Be to, jie užgrobė prieigą prie bendrovės „Zaun“, teikiančios slaptų objektų apsaugos sistemas, bazių. Įsilaužėliai „Darknet“ paskelbė visus slaptus dokumentus. Pagrindinis įtariamasis išpuoliu yra Michailas Matvejevas, kuris yra FTB ieškomiausių asmenų sąraše.

Jo vardas „šviečia“ per išpuolius prieš 1400 objektų visame pasaulyje. Tarp daugiausiai dėmesio sulaukusių įsilaužimų buvo „Royal Mail“ (JK pašto operatorė – red.). Įsilaužėliai pareikalavo 66 milijonų svarų, kad nepakenktų operatoriaus sistemai, tačiau pinigų negavo.

„Daily Mirror“ rašo, kad įtariamųjų rankose gali būti informacija apie karinę techniką „Porton Down“gynybai. Piratai parodė pardavimo užsakymą, kuriame išsamiai aprašytos prekės „HMNB Clyde“ ir GCHQ ryšių kompleksui Budoje.

 

Be to, jie gavo prieigą prie duomenų apie saugumo įrangą Vadingtono oro pajėgų bazėje, kur yra atakos dronų eskadrilė „Reaper“, ir Kaudoro kareivinėse, kur yra dislokuotas 14-asis ryšių ir elektroninio karo pulkas. „LockBit“ grupuotė nori gauti 80 milijonų svarų sterlingų išpirką, kitaip jie grasina „nutekinti“ informaciją į tinklą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(67)
(-32)

Komentarai ()