Kremliui bus isterija. Ką Latvija darys su rusais  (9)

Latvijoje įsigaliojo naujos leidimo gyventi gavimo taisyklės, kurios gali priversti tūkstančius rusų palikti šalį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo „Ukrinform“, apie tai pranešė Latvijos Pilietybės ir migracijos reikalų valdyba.

Remiantis Imigracijos įstatymo pataisomis, daugiau nei 25 000 asmenų, kuriems taikomas šis įstatymas, iki rugsėjo 1 dienos turėjo pateikti dokumentus Pilietybės ir migracijos reikalų tarnybai dėl nuolatinio Europos Sąjungos gyventojo statuso įgijimo valstybinės kalbos mokėjimo patvirtinimo testo pagrindu.

Pastebima, kad įsakymus išvykti iš šalies iki gruodžio 2 dienos gaus maždaug 4-5 tūkst. Tie, kurie negalėjo prašyti ES nuolatinio gyventojo statuso (pavyzdžiui, nemokėjo kalbos), turėjo galimybę kreiptis dėl leidimo laikinai gyventi. Tačiau tai nesuteikia galimybės gauti nemažai socialinių pašalpų ir didžiosios dalies nemokamų vaistų paketo.

Leidinio „Latvijas Reitingi“ duomenimis, iki rugpjūčio 20 dienos ES nuolatinio gyventojo statuso prašė tik 12 312 Rusijos piliečių, o jį gavo tik 2 570. Keli tūkstančiai žmonių neišlaikė valstybinės kalbos egzamino ir užsirašė jį perlaikyti – tai suteikia teisę pratęsti esamą BNP iki metų pabaigos.

 

Latvijos vidaus reikalų ministras Maris Kuchynskyi aiškino, kad jei rusas nesilaikys nė vieno iš teisėtų kelių ir paliks viską taip, kaip yra, niekas jo nemedžios, bet gyvenimas taps sunkesnis: nebebus įmanoma. atsidaryti sąskaitos bet kuriame banke, jiems neišduos pensijos, neteiks nemokamų medicinos paslaugų, nebus leista dirbti Latvijoje veikiančiose įmonėse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(201)
(7)
(194)

Komentarai (9)