To dar nebuvo. Ką darys JAV kariuomenė prie pat Rusijos  (1)

Jungtinės Valstijos dislokuos savo karius Suomijoje pagal bendradarbiavimo gynybos srityje susitarimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV statys karinę bazę valstybėje, kuri ribojasi su Rusija. Amerikos kariai bus perkelti į Suomijos teritoriją pagal susitarimą dėl bendradarbiavimo gynybos srityje, sakė Suomijos lyderis Sauli Niinistö, kurį cituoja „Iltalehti“.

Prezidentas pažymėjo, kad minėta sutartis numato bent šiek tiek amerikiečių karinio buvimo Suomijoje. Suomijos valdžia paskirs vietą JAV karių dislokavimui. Be Suomijos, amerikiečių pusė planuoja panašias sutartis sudaryti su Švedija ir Danija, o atitinkamas susitarimas jau pasiektas su Norvegija.

Šaltiniai šalies vadovybėje teigė, kad valstybė jau imasi veiksmų, kad Suomijos ginkluotosios pajėgos būtų įtrauktos į naują NATO struktūrą, vadovaujamą iš štabo Norfolke. Iš pradžių Helsinkis priklausys Šiaurės Atlanto aljanso vadovybei Briuselyje, tačiau Suomijos pusė tikisi, kad visos Baltijos šalys pateks į Norfolko pavaldumą.

 

Pagal susitarimą JAV oro pajėgos ketina naudotis Suomijos Lapio provincijos oro bazės infrastruktūra. Ten taip pat bus bazuojami pirmieji Suomijos kariuomenės naikintuvai F-35.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(1)
(54)

Komentarai (1)