Smūgis Kinijai. Indija, Saudo Arabija, JAV ir ES skelbia grandiozinį projektą  ()

Indija, Saudo Arabija, JAV ir ES meta iššūkį Kinijos „naujajam šilko keliui“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Smūgis Kinijai. Indija, Saudo Arabija, JAV ir Europos Sąjunga skelbia grandiozinį projektą. Šalys paskelbė apie tarptautinį susitarimą geležinkelių ir uostų transporto srityje.

Tai teigiama bendrame Baltųjų rūmų savininko Joe Bideno, Indijos ministro pirmininko Narendros Modi ir Saudo Arabijos princo Mohammedo bin Salmano pareiškime.

Susitarimo tikslas – mesti įšūkį Kinijos iniciatyvai „Viena juosta, vienas kelias“ (angl. Belt and Road, BRI) ir paskatinti prekybą tarp Indijos, Artimųjų Rytų ir Europos.

Taip bus sukurtas prekybos koridorius, jungiantis regionus, kurie sudaro apie trečdalį pasaulio ekonomikos. Naujasis susitarimas turėtų paspartinti prekybą tarp Indijos ir Europos 40 proc.

Modi, kalbėdamas spaudos konferencijoje G20 viršūnių susitikimo kuluaruose, sakė, kad šis koridorius parodys tvarų kelią visam pasauliui.

 

Be to, Izraelis ir Persijos įlankos šalys aptarė JAV pasiūlymą pagerinti sausumos prekybos kelius tarp Viduržemio jūros šalių ir Persijos įlankos.

Įdomu tai, kad nepaisant pastebimo Kinijos suartėjimo su Saudo Arabija ir dalyvavimo „deeskaluojant“ santykius su Iranu, šalies vyriausybė nusprendė prisijungti prie iniciatyvos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(2)
(43)

Komentarai ()