„Bidenas pasinaudojo tuo, kad G-20 viršūnių susitikime nedalyvavo Putinas ir Xi“  ()

JAV prezidentas Joe Bidenas, kuris šį savaitgalį dalyvavo G-20 viršūnių susitikime Indijoje, pasinaudojo Rusijos ir Kinijos lyderių nedalyvavimu, kad pagerintų santykius su besivystančiomis šalimis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo CNN.

Šių metų aukščiausiojo lygio susitikime daugiausia dėmesio skiriama besivystančioms šalims ir klimato kaitai. J. Bidenas sutelkė dėmesį į tokių šalių palaikymą, siekiant atremti augančią Rusijos ir Kinijos karinę bei ekonominę agresiją.

J. Bidenas G-20 viršūnių susitikime daugiausia dėmesio skyrė siūlomoms Pasaulio banko ir kitų plėtros bankų reformoms, taip pat didesniam finansavimui institucijoms, remiančioms besivystančias šalis.

Kontrastas tarp J. Bideno dalyvavimo viršūnių susitikime, kuriame dalyvauja daugybė besivystančių šalių, ir Xi nedalyvavimo taip pat suteikė JAV prezidentui galimybę pabrėžti JAV įsipareigojimą tokioms šalims.

„Kadangi Kinijos prezidento nėra, prezidento J. Bideno buvimas matomas ir tai signalas regionui ir pasauliui, kad JAV įsipareigojimas yra tvirtas ir Kinija tikriausiai turi kitų žuvų kepti“, – sakė Yun Sun, vyresnysis mokslininkas ir Stimsono centro Kinijos programos direktorius.

 

J. Bidenui Xi ir V. Putino nebuvimas reiškia ir praleistą galimybę, ir atsivėrimą, nes visi trys varžosi dėl įtakos pasaulinėje arenoje, pažymi CNN.

„Be Xi, pagrindinis J. Bideno pasiūlymas reformuoti pasaulines kredito įstaigas, tokias kaip Pasaulio bankas, greičiausiai nesulauks Pekino pasipriešinimo vadovų lygiu“, – rašo CNN.

Rusijai vietoj prezidento Vladimiro Putino atstovavo užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(2)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: