Tai rimta. Griežtas perspėjimas Ukrainai. „Jie neturi teisės spausti rankų Vakarų partneriams“ (Video)  ()

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas rugsėjo 6 dieną lankėsi Kyjive. Su Ukrainos karine-politine vadovybe jis galėjo aptarti dvi svarbias temas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „24 kanalui“ pasakojo politologas Nikolajus Davidiukas, pažymėdamas, kad A. Blinkenas yra įtakingiausias diplomatas planetoje. Šis vizitas Ukrainai buvo tikrai svarbus.

Kaip pažymėjo N. Davidiukas, pirmiausia buvo kalbama apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsakomąjį puolimą. Po karinės-politinės vadovybės susitikimų su JAV atstovais, o vėliau su NATO generolais Amerika pakeitė viešąją retoriką apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolamąją operaciją. Nedelsiant išėjo pranešimai apie teisingą dinamiką.

„Kai techniniu lygmeniu aukščiausias profesionalas (V. Zalužnas) paaiškino, kas juda ir kaip juda ir kaip viskas pasirodė daugiau nei galėjo būti, jie suprato. V. Zalužnas paaiškino tikrąją situaciją. Ir jie ją suprato,“– pasakė N. Davidiukas.

Dabar A. Blinkenas atvyko iš tarptautinių partnerių išgirsti, ko būtent Ukrainai reikia šiuo momentu. Juk pati Amerika yra didelė, tai biurokratinė demokratija. Jie turi planuoti biudžetą, ginklų gamybą, pateikti politinį sprendimą ir organizuoti daug įvairių procesų.

Kita svarbi problema – korupcija. Neseniai JAV prezidento patarėjas Jake'as Sallivanas susitiko su trijų Ukrainos antikorupcinių institucijų atstovais. Dabar A. Blinkenas atnešė atsakymą.

 

Vakarai skelbia, kad „susitepę“ pareigūnai neturi teisės spausti rankų Vakarų partneriams. Tai taip pat buvo paskelbta. Todėl laukiame personalo pasikeitimų. Kyjivas surengė antikorupcinę retoriką – buvo pakeistas ministras, I. Kolomoiskis pasodintas į tardymo izoliatorių ir daug daugiau nuveikta. Tačiau kol kas to nepakanka norint pasakyti, kad korupcija įveikta. Kai kurie didžiausi grobstytojai Gynybos ministerijoje vis dar lieka savo vietoje ir jaučiasi puikiai,“ – sako N. Davidiukas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(1)
(42)

Komentarai ()

Susijusios žymos: