Kremlius pralaimėjo. Putinas bus šokiruotas. Ką paskelbė Pašinianas  ()

Aukščiausioji Armėnijos vadovybė oficialiai paskelbė artimiausiu metu visiškai ratifikuosianti Tarptautinio baudžiamojo teismo Romos statutą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai reiškia, kad Jerevanas privalės vykdyti Hagos sprendimus, ypač dėl Putino arešto, rašo „News.am.“

Trečiadienį, rugsėjo 13 d., Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas iš parlamento tribūnos pareiškė, kad jo šalyje bus ratifikuotas Romos statutas. Anot jo, tai neva neturi nieko bendra su santykiais su Rusija.

Kaip pažymėjo šalies vyriausybės vadovas, atitinkamo TBT statuto ratifikavimas būtinas pirmiausia dėl Armėnijos saugumo. Tačiau verta paminėti, kad Jerevanas negalės naudoti tik jam „mėgstamo Hagos instrumentalo“.

Romos chartija bus visiškai ratifikuota ir tai neturi nieko bendra su Rusijos ir Armėnijos santykiais. Tai susiję su Armėnijos saugumo problemomis,“ – pasakė N. Pašinianas.

Tuo pat metu nacionalinės ir tarptautinės baudžiamosios teisės ekspertas Gunduzas Mamedovas rašė, kad Armėnijos Romos statuto ratifikavimas gali padėti Ukrainai nubausti Rusijos karius, dalyvaujančius karo nusikaltimuose.

Priešo kariai, padarę karo nusikaltimus rotacijos į karines bazes Armėnijoje metu, turėtų būti išduoti Tarptautiniam baudžiamajam teismui, Ukrainai ar bet kuriai kitai šaliai, atliekančiai atitinkamus tyrimus.

 

Pastaba! Artimiausiu metu Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui bus „uždrausta atvykti“ į Armėniją, taip pat į kitas daugiau nei 120 valstybių, įsipareigojusių įgyvendinti Tarptautinio baudžiamojo teismo sprendimus. Ši institucija 2023 m. kovo mėnesį išdavė jo arešto orderį dėl dalyvavimo Ukrainos vaikų grobime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(1)
(52)

Komentarai ()