Tai rimta. Ką paskelbė Muskas apie dirbtinį intelektą  ()

JAV Senatas surengė posėdį dėl dirbtinio intelekto kontrolės, kuriame dalyvavo Elonas Muskas, Billas Gatesas ir Markas Zuckerbergas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikiečių verslininkas ir inžinierius, „SpaceX“ ir „Tesla“ įkūrėjas Elonas Muskas neatmeta, kad ateityje dirbtinis intelektas gali nužudyti žmoniją. Jo nuomone, tokio scenarijaus tikimybė yra „virš nulio“.

Verslininkas tokį įspėjimą išsakė po tris valandas trukusio JAV Senate posėdžio dėl dirbtinio intelekto kontrolės, kuriame, be E. Musko, dalyvavo dar du pagrindiniai technologijų pramonės atstovai Billas Gatesas ir Markas Zuckerbergas, praneša CNN. Vertindamas su dirbtiniu intelektu susijusią riziką, „SpaceX“ įkūrėjas teigė, kad dirbtinio intelekto klaidų pasekmės yra „labai rimtos“.

Savo ruožtu Billas Gatesas per susitikimą DI vertino kaip įrankį kovoti su badu pasaulyje, o kitas neįvardytas klausytojas paragino investuoti dešimtis milijardų dolerių į „transformacines naujoves“, kurios padėtų apibrėžti DI naudą.

Susitikimo pabaigoje dalyviams nepavyko pasiekti bendro sutarimo dėl konkrečių teisės aktų normų dirbtinio intelekto priežiūros srityje. Tačiau E. Muskas mano, kad Jungtinėse Valstijose greičiausiai bus sukurta atskira dirbtinio intelekto reguliavimo agentūra.

Pasak verslininko, iššūkis įstatymų leidėjams yra skatinti dirbtinio intelekto naudą, mažinant jo socialinę riziką. Tuo tarpu IBM generalinis direktorius Arvindas Krishna išreiškė įsitikinimą, kad viešoji politika turėtų reguliuoti rizikingą DI naudojimą, o ne tik pačius algoritmus.

 

Dauguma dalyvių sutiko, kad „DI neturėtų būti paliktas savieigai,“ – sakė Vašingtono demokratų senatorė Maria Cantwell.

Ataskaitoje teigiama, kad šis susitikimas parodė politikos formuotojų supratimą, kaip dirbtinis intelektas gali sutrikdyti verslą ir pakeisti kasdienį gyvenimą – nuo ​​verslo produktyvumo didinimo iki grėsmės darbo vietoms, nacionaliniam saugumui ir intelektinei nuosavybei.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(4)
(4)

Komentarai ()