[ŽT] Vokietija reikalauja sugriauti JT. Būtų dideli pokyčiai  ()

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock pasisako už esmines reformas JT.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo „Espresso“, apie tai pranešė Vokietijos žurnalas „Spiegel“.

A. Baerbock atvyko į Niujorką prieš bendrus debatus JT Generalinėje Asamblėjoje rugsėjo 19 d. ir pareiškė, kad Vokietija yra įsipareigojusi „padaryti JT sistemą teisingesnę, įtraukesnę ir veiksmingesnę“. Ji priminė būtinybę reformuoti JT Saugumo Tarybą, už ką Vokietija jau daug metų pasisako kartu su Brazilija, Indija ir Japonija vadinamajame „Didžiajame ketverte“.

„JT Saugumo Taryba, kuri vis dar atstovauja XX amžiaus pasauliui, nebėra aktuali. Tik jei JT „atnaujins“ savo operacinę sistemą, kad ji prisitaikytų prie XXI amžiaus pasaulio, ji ilgainiui taps vieta, kur pasaulio bendruomenė gali kartu išspręsti savo problemas,“ – pabrėžė Annalena Baerbock.

Ji pranešė, kad Vokietija ir Namibija vadovavo deryboms dėl kitų metų JT viršūnių susitikimo, o bendrose JT diskusijose bus aptariami pagrindiniai klausimai: „dėl taikos, dėl tolesnės tarptautinės teisės raidos, dėl gero klimato, dėl sveikatos ir vystymosi politikos, taip pat mergaičių ir moterų teisių tokiose šalyse kaip Afganistanas.“

 

Ministrė paragino JT turėti „didesnių ambicijų suvaldyti klimato krizę, kuri yra didžiausia mūsų laikų grėsmė.“

Ji mano, kad JT, tarptautinės finansų institucijos ir sveikatos komitetai turėtų susiderinti taip, kad „mūsų partneriams Afrikoje, Lotynų Amerikoje ir Azijoje būtų suteiktas balsas, kurio jie nusipelnė“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(4)
(23)

Komentarai ()