Siaubingais kiekiais dingsta auksas. Pašiurpęs ekonomistas skelbia, kas nutiko (Video)  (1)

Nuo sankcijų įvedimo ir karo su Ukraina pradžios aukso eksporto iš Rusijos į Aziją tempas šoktelėjo 15 kartų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Auksas iš Rusijos didžiuliais kiekiais eksportuojamas per Jungtinius Arabų Emyratus. 2022 metais iš Rusijos Federacijos per JAE buvo eksportuota 96,4 tonos aukso – tai daugiau nei bet kurioje kitoje pasaulio šalyje.

Tai yra maždaug 1/3 metinės aukso produkcijos Rusijos Federacijoje ir daugiau nei 15 kartų daugiau už metinį aukso importą iš Rusijos į JAE. Rusijos ekonomikos analitikas Anatolijus Nesmijanas pažymi, kad tai yra tikras Rusijos grobstymas ir „nacionalinio turto“ praradimas.

Savo „Telegram“ kanale jis pabrėžia, kad kai V. Putino režimas pagaliau supus ir žlugs, rusai sužinos, kad šalies aukso atsargos, taip pat kitas nepiniginis turtas ir muziejų eksponatai dingo nežinoma kryptimi.

„Kai šis režimas pagaliau išnyks, manau, kaip ir anksčiau, staiga sužinosime, kad šalies aukso atsargos, Deimantų fondo lobiai ir kita „nacionalinė nuosavybė“, pavyzdžiui, pasauliniai šedevrai iš muziejų sandėlių, staiga nepaaiškinamai dingo. „Partijos aukso“ sąvoką pakeis „V. Putino aukso“ sąvoka. Na, ar dar kažkas,“ – rašo jis.

 

Ekonomistai pastebi, kad Rusija, pakliuvusi į sankcijų rėmus, patiria didelį užsienio valiutos trūkumą ir visomis turimomis priemonėmis bando užsidirbti pinigų iš eksporto. „Bloomberg“ paskelbė aukso eksporto augimo statistiką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(3)
(30)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: