Šventė virto košmaru. Žuvo 113 žmonių, dešimtys sužeistų. Tikras pragaras (Video)  ()

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, žuvusiųjų skaičius gali būti didesnis, nei teigia pareigūnai. Gelbėtojai nustatė, kad pastatas buvo pastatytas iš degių medžiagų, o tai paspartino jo sunaikinimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugiau nei šimtas žmonių žuvo, o dar 150 buvo sužeisti per gaisrą, kilusį per vestuvių vakarėlį Irako Ninevės provincijoje, Hamdanijos rajone. Civilinės saugos darbuotojai sudegusio pastato griuvėsiuose vykdė paieškos operacijas iki trečiadienio ryto. Tai rugsėjo 27 d. pranešė agentūra „Reuters“.

Ninevės provincijos gubernatoriaus pavaduotojas Hassanas al-Allaqas patvirtino, kad žuvusiųjų skaičius siekia 113, nors kai kurie šaltiniai teigia, kad viršija šimtą. Dar 150 žmonių buvo sužeisti dėl šios tragedijos.

Valstybinės žiniasklaidos teigimu, gaisras kilo didelėje renginių salėje po to, kai per šventę buvo paleistas fejerverkas. Vienas iš liudininkų, Imadas Johana, sakė matęs, kaip iš pastato kilo gaisras, o viduje buvo įstrigę daug žmonių. Net tie, kuriems pavyko išlipti, buvo sunkiai sužeisti.

Pirminiais duomenimis, pastatas buvo pastatytas iš degių medžiagų, o tai paspartino jo sunaikinimą.

Sprendžiant iš paviešintų kadrų, gaisras kilo šventės metu – vaizdo įraše užfiksuotas epizodas, kai sužadėtinių šokio akimirką ant svečių užkrito degančios nuolaužos.

 

Į įvykio vietą buvo išsiųsti Irako federalinės valdžios greitosios pagalbos automobiliai ir medikų komandos.

Liudininkų teigimu, gaisras kilo apie 22.45 val. vietos laiku, o pastate tuo metu buvo šimtai žmonių.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()