Situacija kaista. Naujausi Bideno ir Trumpo reitingai  ()

Rinkėjai ir toliau laiko 80-mečio J. Bideno amžių didele šalies problema, nors D. Trumpas yra tik 3 metais jaunesnis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rinkėjų aktyvumas gali tapti lemiamu veiksniu 2024 metų rinkimuose. D. Trumpas turi ištikimų ir karštų šalininkų, tačiau jis atitolino didžiąją dalį elektorato, rašo britų leidinys „The Times“.

Tuo pat metu J. Bidenui bus sunku laimėti pakankamai rinkėjų balsų, kad užsitikrintų antrą pergalę iš eilės. Skirtingai nei 2020 m., kai J. Bidenas nuosekliai pirmavo prieš D. Trumpą apklausose, buvęs prezidentas nuo šių metų pradžios išlaiko menką persvarą. Tuo pačiu metu pritarimo J. Bidenui reitingas yra maždaug toks pat, kaip ir D. Trumpui tame pačiame prezidentavimo etape. Per rugsėjį vykusias apklausas JAV prezidento Joe Bideno nepritarimo reitingas išaugo iki 56 proc., jis aukščiausias prezidentavimo laikotarpiu.

Naujausias autoritetingas „ABC News/Washington Post“ atliktas tyrimas davė nemalonų demokratams rezultatą: D. Trumpas – 52%, J. Bidenas – 42%. Kitas nenuspėjamas veiksnys 2024 m. rinkimuose bus trečiųjų šalių kandidatai.

Dvipartinė grupė „No Labels“ pareiškė, kad siūlys nepriklausomą kandidatą į prezidentus ir viceprezidentus, jei demokratai ir respublikonai pasiūlys atitinkamai J. Bideną ir D. Trumpą. To pasekmės gali būti gana rimtos, nes dauguma amerikiečių nenori pakartotinių lenktynių, kuriose dalyvautų du vyriausi kada nors prezidento postą ėję vyrai. 2000 m. Žaliųjų partijos atstovas Ralphas Naderis perėmė demokratų balsus iš Alberto Gore'o Floridoje ir leido George'ui W. Bushui pretenduoti į Baltuosius rūmus.

 

Kai kurie Hillary Clinton šalininkai kaltino Žaliuosius už tai, kad 2016 m. jie neleido laimėti jai keliose svyruojančiose valstijose. Tai valstijos, kurioms rinkimų metu bus skiriamas didelis dėmesys. Be Pensilvanijos, kurioje yra 19 rinkėjų, tai yra Arizona (11 rinkėjų), Džordžija (16), Mičiganas (15) ir Viskonsinas (10). Vyks įnirtinga kova dėl Šiaurės Karolinos ir Nevados.

Rinkėjai 80-mečio J. Bideno amžių ir toliau laiko problema. 74% balsuotojų teigė esą susirūpinę, kad jam trūksta psichinių ir fizinių gebėjimų būti prezidentu. Tą patį apie 77 metų D. Trumpą sakė 44% rinkėjų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(8)
(-2)

Komentarai ()