Karas su Rusija. NATO atskleidžia slaptą planą  ()

Toks sprendimas priimtas per viršūnių susitikimą Lietuvoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO mano, kad didžiausią grėsmę jai kelia Rusija ir teroristinės grupuotės. Aljanso lyderiai Vilniaus viršūnių susitikimo metu susitarė dėl regioninių atgrasymo ir gynybos planų.

Apie tai Varšuvos saugumo forume kalbėjo NATO karinio komiteto pirmininkas admirolas Robas Baueris, rašo „Ukrinform“. Anot leidinio, anksčiau buvo nuspręsta kovines grupes rytiniame flange padidinti iki aštuonių, keturios iš jų buvo sustiprintos iki brigados lygio.

Aljansas taip pat padidino greitojo reagavimo pajėgų skaičių iki 300 tūkstančių karių, kuriuos gali dislokuoti per pirmąjį mėnesį. R. Baueris pažymi, kad tiek kovotojų turėtų pakakti kilus „dideliui konfliktui“ su Rusija.

Admirolas pažymi, kad nemažai šalių turi didinti investicijas į karių rengimą, gamybos pajėgumų didinimą ir integruotą oro bei raketų gynybą.

„Oro gynybos srityje galite padaryti du dalykus. Galite palaukti, kol jus pasieks raketos ir tada jas numušti. Tam jums reikės daug raketų, kaip matome Ukrainoje. Ir mes kalbame ne tik apie raketas, bet ir apie bepiločius orlaivius, kurie naudojami vis dažniau. Arba jūs naudojate raketas ir kitas sistemas, kad sunaikintumėte sistemas, iš kurių rusai šaudo į jus šias raketas, o tai yra gana efektyvu, nes tada jie neturi iš ko šaudyti. Šių dviejų dalykų derinį matysime ir investavimo požiūriu“, – pridūrė R. Baueris.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(1)
(17)

Komentarai ()