Slaptas planas. Putinas pradeda smūgį Vakarams  ()

Rusija neketina sustabdyti karo prieš Ukrainą. Tuo pat metu neįvardinti JAV pareigūnai įvardijo naują V. Putino taikinį savo vadinamojoje „specialiojoje operacijoje“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Leidinys pažymi, kad Vladimiras Putinas planuoja pabandyti sustabdyti paramą Ukrainai iš jos sąjungininkų ir partnerių. Kalbame apie JAV ir Europą. Kaip rašo „The New York Times“, jis tam naudoja savo šnipų tinklus ir naujas technologijas.

Leidinio pašnekovas pažymėjo, kad V. Putinas tiki, jog tokiais metodais jis galės daryti įtaką JAV ir Europos politikai. Ir tai leis jam susilpninti karinę paramą. Tai, anot Kremliaus vadovo, suteiks jam galimybę vėl įgyti pranašumą mūšio lauke.

JAV pareigūnai pažymėjo, kad V. Putinas greičiausiai atidžiai stebės JAV vykstančias politines diskusijas dėl pagalbos ukrainiečiams. Anot jų, Kremlius nuolat vykdo informacines operacijas, siekdamas sumenkinti NATO ir JAV politiką, taip pat „ateinančiais mėnesiais tikimasi padidinti pastangas“.

„Galutinis Rusijos tikslas – pakenkti proukrainiškiems kandidatams ir pakeisti JAV politiką. Kai kurie Amerikos pareigūnai abejoja, ar Rusija sugebės tai padaryti“, – rašo jie medžiagoje.

Net jei Rusijai nepavyks paveikti JAV rinkimų rezultatų, Kremlius gali manyti, kad gali sukelti pakankamai diskusijų dėl pagalbos Ukrainai, teigia JAV pareigūnai. Jis tai padarys, kad artėjantis Kongresas patirtų daugiau sunkumų priimant sprendimus dėl ​​papildomos paramos Ukrainai.

 

Be to, JAV pareigūnai teigia, kad Rusija gali bandyti paremti prorusiškus kandidatus Europoje. Ji taip pat galėtų bandyti paveikti balsavimą Europos Parlamente 2024 m.

Jų nuomone, Maskva, siekdama savo tikslo, gali padidinti finansavimą prorusiškiems politikams Europoje. Be to, imtis dezinformacijos kampanijos ir sąmokslo teorijų skleidimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(19)
(-13)

Komentarai ()