Visiškas krachas. Sibire prasideda maištas  (1)

Žiniasklaida sužinojo apie rimtas problemas Rusijos Federacijoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-11 Visiškas krachas. Sibire prasideda maištas  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Gazprom“ dujų telkinyje dauguma technikos neveikia, nes „bendrovė nemokėjo už dyzelinį kurą“, o darbuotojams atlyginimai nemokami 2 mėnesius.

„Gazprom“ turi rimtų problemų, kurių pirmasis pasireiškimas buvo streikai Kovyktinskoje įmonėje Sibire.

Iš čia dujos pumpuojamos į Kiniją. Anksčiau žiniasklaida sužinojo, kad vietiniams darbuotojams 2 mėnesius nemokami atlyginimai, jiems neduodama žieminių drabužių, nesuteikiama medicininė pagalba. Prasidėjus pirmosioms problemoms, dalis darbuotojų pradėjo gauti 3500, 1500 ir 28 000 rublių (35, 15, 280 eur.) atlyginimus. Tada viskas visiškai sustojo. Dujų telkinyje dauguma įrangos neveikia, nes „bendrovė nemokėjo už dyzelinį kurą“.

Kai kurie darbuotojai jau viską metė ir išvyko namo. Rusijos ekonomikos analitikas Anatolijus Nesmijanas pastebi, kad „Gazprom“ pradeda taupyti pinigus. Tai rodo rimtų problemų pradžią – ateityje įmonės nelaukia nieko gero, nes pinigų laikai jau praėjo.

„Reikia atsižvelgti į tai, kad Rusijos ekonomikos mažinimo schemos yra gana prastos, nuobodžios ir neįmantrios – iš esmės vagystės vyksta grandinėmis tarp rangovų ir subrangovų, tačiau dabar „Gazprom“ biudžetas yra įtemptas, o biudžeto vagysčių lygis išlieka toks pat, todėl delsiama atsiskaityti su darbuotojais, nes pinigų jiems nebėra.

Kurį laiką veiks piramidės principas, tai yra, vakarykščių darbininkų atlyginimai bus mokami šiandienos, bet kadangi tai neatšaukia dalies pinigų vadovams, netgi ir to nebepakanka“, – pažymi ekspertas. Anot jo, Rusijos „Gazprom“ nieko gero nesitiki.

 

„Apskritai, geri laikai baigėsi. Sumažėjo ir apimtys, ir maržos, o „Gazprom“ akivaizdžiai mažiau vogs, o įvaizdžio projektai, tokie kaip „Zenito“ finansavimas, bus apkarpyti paskutiniai. Krašte lieka darbuotojai, kurie maištauja. Jei maištas peržengs leistiną ribą, tai be jokios abejonės atves Nacionalinę gvardiją ir jas numalšins. Tarsi yra ir kitas sprendimas. Na, galų gale, reikia vogti mažiau. Nebūkite juokingi“, – pabrėžė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(241)
(7)
(234)

Komentarai (1)