Lyg Prigožino žygis. Kodėl Izraelis iškart nesunaikino „Hamas“ (Video)  ()

Trūkstant žvalgybos duomenų apie „Hamas“ ruošiamą puolimą, Izraelio armija nebuvo tam pasirengusi. Tačiau panašumai tarp dabartinio konflikto ir Jom Kipuro karo tuo nesibaigia.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-11 Lyg Prigožino žygis. Kodėl Izraelis iškart nesunaikino „Hamas“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „24 kanalui“ papasakojo Izraelio žurnalistas Zvi Zilberis. Anot jo, kariuomenės nepasirengimą ir žvalgybos stoką prieš „Hamas“ ataką Izraelio teisėsaugos institucijos tikriausiai tirs po kurio laiko.

Ko gero, palestiniečių kovotojai net nesitikėjo, kad jiems pavyks patekti į Izraelio miestus ir užimti karinę bazę, užgrobiant IDF techniką. Tai rodo didžiulius Izraelio klaidingus skaičiavimus, tačiau prie šių klausimų greičiausiai bus grįžta kai karas pasibaigs.

„Hamas“ įsiveržė į Izraelio teritoriją ir paaiškėjo, kad ten nebuvo kam pasipriešinti. Tai primena J. Prigožino žygį, kai samdiniai nuėjo į fronto užnugarį ir paaiškėjo, jog rusų dalinių ten išvis nebuvo“, – paaiškino Z. Zilberis.

Taip pat labai stebina tai, kad Izraelio žvalgyba nežinojo apie „Hamas“ planus, nes, be kita ko, ji pirmoji panaudojo „Pegasus“ šnipinėjimo programą, suteikiančią prieigą prie saugių telefonų.

„Nuostabu, kad Izraelio žvalgybos tarnybos nepasinaudojo šia programa siekdamos gauti prieigą prie „Hamas“ lyderių telefonų. Be to, palestiniečių kovotojai šiai operacijai ruošėsi beveik 2 metus“, – pabrėžė žurnalistas.

 

Kitą dieną taip pat tapo žinoma, kad prieš pat „Hamas“ ataką Egiptas perspėjo Izraelį, kad kažkam ruošiamasi Gazos Ruože. Vėliau žiniasklaida sužinojo, kad šią žinią B. Netanyahu perdavė Egipto kontržvalgybos ministras. Tačiau Izraelio ministras pirmininkas ignoravo šią informaciją.

Ši istorija labai primena 1973-iuosius, kai antrojo Egipto prezidento žentas Ashrafas Marwanas perdavė Izraeliui tikslią invazijos datą ir laiką. Tačiau ši žinia politinės vadovybės nepasiekė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(0)
(11)

Komentarai ()