Neįtikėtina afera. Lukašenka apgavo rusus  (2)

Investuotojai skundžiasi, kad negali gauti mokėjimų nuo 2022 metų vasaros, ir prašo Rusijos vyriausybės „imtis veiksmų“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos finansų ministerija iš Rusijos investuotojų išviliojo daugiau nei 200 mln. dolerių.

Tai tapo žinoma po to, kai Rusijos Federacijos investuotojai kreipėsi į Rusijos vyriausybę su prašymu apriboti skolinimą Baltarusijos Respublikai ir blokuoti jos patekimą į Rusijos kapitalo rinką dėl minėtų skolų, rašo RBC.

Apeliacinio skundo, skirto Rusijos Federacijos ekonominės plėtros ministerijos vadovo pavaduotojui Dmitrijui Volvachui, iniciatorius buvo investuotojas Aleksandras Marčenkovas, anksčiau pateikęs ieškinius Baltarusijos finansų ministerijai dėl nemokėjimo už euroobligacijas.

Prie jo prisijungė du šimtai asmenų ir trys dešimtys organizacijų. Visi jie skundžiasi, kad nuo praėjusios vasaros negali gauti mokėjimų iš Baltarusijos pusės, ir laukia Rusijos vyriausybės „veiksmų“ prieš Minską.

Tuo pat metu Rusijos finansininkai abejoja, ar bus imtasi kokių nors priemonių, nes Rusijos Federacijos ir Baltarusijos Respublikos susitarimai greičiausiai bus „labiau užkulisinio pobūdžio“. Investuotojų kreipimasis į Londono tarptautinį arbitražą taip pat greičiausiai neduos rezultatų, nes tarp šalių nėra susitarimo ir oficialiai nepaskelbta apie įsipareigojimų nevykdymą.

 

Baltarusijos finansų ministerija mokėjimus sustabdė 2022 metų vasarą dėl to, kad Amerikos „Citibank“ nustojo aptarnauti vertybinius popierius. Tada obligacijų turėtojams buvo pasiūlyta pinigus gauti Baltarusijos rubliais, tačiau lėšos taip ir nepasiekė Rusijos investuotojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(0)
(56)

Komentarai (2)