„Kinija kategoriškai prieš.“ Maskva pradeda beprotišką projektą. Skelbiamas „Sojuz Vostok“  ()

Rusijos Federacija paskelbė apie „Sojuz Vostok“ dujotiekio, kuris yra negyvagimio projekto „Sibiro galia – 2“ dalis, statybą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-25 „Kinija kategoriškai prieš.“ Maskva pradeda beprotišką projektą. Skelbiamas „Sojuz Vostok“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maskva ketina išleisti milžiniškas pinigų sumas projektui, kurio Pekinas atsisakė. 2024 metų pirmąjį ketvirtį bus pradėtas statyti nereikalingas dujotiekis „Sojuz Vostok“. Apie tai paskelbė Rusijos vicepremjerė Viktorija Abramčenko, praneša Rusijos žiniasklaida.

Rusijos pareigūnė tikina, kad dujotiekio „Sojuz Vostok“ projektavimas jau artėja prie pabaigos, o po to bus pradėti žemės darbai. Tikimasi, kad rusai statybas pradės pirmaisiais 2024 m. mėnesiais. Dujotiekis drieksis per Mongolijos teritoriją.

Verta paminėti, kad „Sojuz Vostok“ yra projekto „Sibiro galia - 2“ tęsinys, kuris egzistuoja tik RF popieriuje. Bėda tik ta, kad Pekinas kategoriškai nenori jos statybos. Maskvos ir Pekino derybos dėl „Sibiro galios – 2“ nerezultatyviai tęsiasi 8 metus.

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas išvyko su darbo vizitu į Kiniją, kur labai atkakliai įtikinėjo Kinijos lyderį Xi Jinpingą uždegti žalią šviesą šiam projektui. Tačiau jis turėjo išeiti tuščiomis. Kinijos valdžia nenori ne tik naujo dujotiekio tiesimo, bet net tiekimo didinimo esamu „Sibiro galia“ dujotiekiu.

Situaciją pakomentavo Rusijos analitikas Anatolijus Nesmijanas (El Muridas). Jis padarė išvadą, kad Kremlius stato „Sojuz Vostok“, kad artimi oligarchai galėtų užsidirbti pinigų iš statybų.

 

 

„Nėra Kinijos sutikimo „Sibiro galiai – 2“. Žinoma, nėra jokios sutarties dėl dujų tiekimo šiuo dujotiekiu. Tačiau rusiška šio dujotiekio dalis vis tiek bus nutiesta. Net į tuštumą. „Sojuz Vostok“ sistema turėtų tiekti dujas iš šiaurinių telkinių „Sibiro galiai – 2“. Ir nesvarbu, kad jos nėra ir nežinia ar bus. Pinigai patys neįsisavins, todėl bet kokiu atveju statybos vyks. Rangovai laukti negali“, – aiškino ekspertas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(3)
(45)

Komentarai ()

Susijusios žymos: