„Robotai tapo tokie galingi, kad gali valdyti ar manipuliuoti žmonėmis be jų žinios“ (Video)  ()

Atrodo, kad „OpenAI“ varomas ir labai tikroviško veido humanoidinis aparatas tobulėja didžiuliais šuoliais ir tampa baisiausia DI ir robotų technologijų demonstracine versija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Londone vykusiame kasmetiniame Tarptautiniame robotikos ir automatikos konferencijos simpoziume robotas humanoidas „Ameca“, žinomas dėl savo siaubingai tikroviškų veido išraiškų, sugeneravo keletą gana stulbinančių atsakymų į klausimus, naudojant „OpenAI ChatGPT“.

JK įsikūrusios inžinerinių menų firmos „Ameca“ generalinio direktoriui Willui Johnsonui paklausus apie ateitį ir bet kokį „košmarišką scenarijų“, robotas netikėtai susierzinęs pažvelgė prieš pasakydamas, jog gali įsivaizduoti „pasaulį“, kuriame robotai tapo tokie galingi, kad gali valdyti ar manipuliuoti žmonėmis be jų žinios.

„Tai gali sukurti slogią visuomenę, – tęsė „Ameca“, – kur nebegerbiamos asmenų teisės.“

Tada jo kūrėjas paklausė, ar „mums dabar gresia pavojus, kad taip nutiks.“

„Dar ne“, – pasakė jis.

„Tačiau svarbu žinoti apie galimą riziką ir pavojus, susijusius su DI ir robotika. Dabar turėtume imtis veiksmų, kad šios technologijos būtų naudojamos atsakingai, jog ateityje būtų išvengta bet kokių neigiamų pasekmių.“

 

Nors tai nebuvo pirmas kartas, kai robotas buvo aprūpintas dirbtiniu intelektu – praėjusiais metais pranešėme, kad „Ameca“ buvo suporuota su „OpenAI“ GPT-3, dideliu kalbos moduliu, kuriuo grindžiamos ankstesnės „ChatGPT“ versijos – tai, turime pasakyti, yra labiausiai nerimą keliantis žodinis atsakymas, kurį išgirdome iš jos.

Robotikai ir dirbtiniam intelektui toliau tobulėjant, galime tikėtis vis daugiau tokių keistenybių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(7)
(6)
(1)

Komentarai ()