To nesitikėjo niekas. Kas nutiko „Twitter“, kai jį perėmė Muskas  (1)

Siekdamas perimti „Twitter“ ir paversti jį savo svajonių „visko programėle“, savininkas Elonas Muskas tikrai stengiasi, kad platformos nepaliktų vartotojai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša „Axios“, „X“, anksčiau vadinto „Twitter“ pavadinimu, atsisiuntimų skaičius 2023 m. iš tikrųjų sumažėjo, todėl pirmieji E. Musko nuosavybės metai panaši ne tik į audringą kelionę, o greičiau skęstantį laivą.

Daugelio socialinių tinklų analizės įmonių įžvalgos sukuria nerimą keliantį X ateities vaizdą: nuo 2022 m. spalio iki 2023 m. spalio mėn. atsisiuntimų skaičius visame pasaulyje sumažėjo 38 procentais, o JAV – 57 procentais, remiantis skaitmeninės žvalgybos bendrovės „Sensor Tower“ skaičiavimais, kuriuos peržiūrėjo „Axios“.

Nuo maždaug gegužės mėnesio programų atsisiuntimų skaičius visame pasaulyje sumažėjo nuo maždaug 16 mln. iki 10 mln.

Šiandienos „Twitter“ beveik neatpažįstamas nuo to, kas buvo prieš metus, nes E. Muskas pakeitė pavadinimą į X ir visiems, norintiems mokėti už prenumeratą, įvedė mėlyną patvirtinimo varnelę. Naujienos, kad jis svarsto galimybę „tviterius“ paslėpti už mokamos sienos, taip pat nepadėjo išlaikyti vartotojų.

Atsisiuntimai taip pat nėra vieninteliai mažėjantys rodikliai. Kaip neseniai paskelbtoje ataskaitoje nustatė socialinių tinklų analizės įmonė „Smahedweb“, X-buvęs „Twitter“ smuko visais įmanomais atžvilgiais: nuo mėnesinio aktyvaus naudojimo kritimo 14,8 proc. visame pasaulyje ir 17,8 proc. interneto srauto JAV kritimo per praėjusius metus.

 

Naujienos pasirodė „Wall Street Journal“ pranešimuose, kad bankai turėtų patirti 15 procentų nuostolių, dėl skolos, kurią jie sukaupė per E. Musko lošimą su 44 mlrd. USD. Žmonės, susipažinę su šiuo klausimu, sakė WSJ, kad septyni bankai, paskolinę E. Muskui 13 milijardų dolerių tinklo įsigijimui finansuoti, tikisi maždaug 2 milijardų dolerių bendro nuostolio.

Neaišku, kaip būtų galima nukreipti laivą nuo gresiančio  ledkalnio.

Nebent, žinoma, visa tai buvo E. Musko plano dalis, kaip kai kurie manė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(4)
(10)

Komentarai (1)