„Tai suveikė! Ir dar kaip!“ Rusijos ekonomika nokdaune. Kas nutiko  ()

Suduotas rimtas smūgis Rusijai, nepaisant to, kad nemažai ekspertų bando teigti priešingai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepaisant daugelio ekspertų pareiškimų apie Maskvos gebėjimą veiksmingai apeiti sankcijas naftos ir dujų sektoriuje, tikrovė atrodo kitaip. Vakarams pavyko suduoti skaudų smūgį Rusijos biudžetui – jos pajamos iš naftos ir dujų sumažėjo 2 kartus. Apie tai savo „Telegram“ kanale rašo Rusijos ekonomikos analitikas ir tinklaraštininkas Anatolijus Nesmijanas.

„Tikrovė tokia, kad sankcijų visuma (o „lubos“ yra tik dalis šių sankcijų) smarkiai pakirto Rusijos biudžeto pajamų dalį“, - rašo jis.

Be to, mažėjančių įplaukų fone Kremliui teko drastiškai apkarpyti visus straipsnius, kurie buvo orientuoti į šalies plėtrą. Šalutinis poveikis buvo smarkiai išaugusi infliacija ir kritęs rublio kursas. Nesmijanas pabrėžia, kad iš tikrųjų Rusija nustoja nerimauti dėl bet kokios ateities.

„Maža to, kad 2024 m. deklaruojamas BVP augimas viršija 2 proc. ir Finansų ministerija pranešė apie precedento neturintį išlaidų didinimą, tačiau kartu garantavo socialinių straipsnių išsaugojimą. Yra tik vienas būdas tai pasiekti – žiauriai apkarpyti visus su plėtra susijusius straipsnius. Ir ne mažiau žiauri infliacija, kuri suteiks reikiamą rublių masę tokiam radikaliam kitų metų biudžetui įvykdyti. Tiesą sakant, Rusija nustoja rūpintis bet kokia ateitimi ir dirba tik dėl dabarties. Ir tai – jei pavyks. Taigi viskas veikia. Ir dar kaip“, - pabrėžė ekspertas.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(2)
(48)

Komentarai ()

Susijusios žymos: