„Nekelkite kojos į ...“ Latvija skelbia pavojų keliaujantiems. Kas nutiko  ()

Baltarusijoje 25 Latvijos piliečiai „buvo suimti ir jiems pareikšti įvairūs kaltinimai“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kelionių į Baltarusiją entuziastai turėtų tai apsvarstyti.

Baltarusijoje 25 Latvijos piliečiai „buvo suimti ir jiems pareikšti įvairūs kaltinimai“, TV3 laidoje „900 sekundžių“ sakė Latvijos užsienio reikalų ministras Krišjānis Kariņš.

Užsienio reikalų ministras nepasakė, kada visi šie Latvijos piliečiai buvo sulaikyti, tačiau pažymėjo, kad dauguma atvejų buvo politiškai motyvuoti.

Latvijos užsienio reikalų ministerijos vadovas kreipėsi į tautiečius ragindamas nevykti į Baltarusiją, nes „ten nėra teisingumo“.

„Mes, kaip šalis, negalėsime padėti. Jeigu jūs važiuosite į Baltarusiją, mes negalėsime padėti... Šiuo metu mes neturime jokių diplomatinių santykių su oficialiuoju Minsku, neturime jokios įtakos, todėl negalėsime padėti“, – perspėjo jis.

Kiek anksčiau pranešta apie 18 turistų iš Latvijos, kurie buvo sulaikyti Baltarusijoje nuo 2022 metų balandžio, kai Minsko valdžia įvedė bevizį režimą su šia Baltijos šalimi.

 

Pasak Baltarusijos pasienio atstovų, nuo 2023 m. sausio 1 d. savo teise į Baltarusiją įvažiuoti be vizos pasinaudojo 359 732 kaimyninių ES šalių gyventojai, iš jų 218 203 Lietuvos piliečiai, 82 472 Latvijos piliečiai ir 25 339 asmenys, kurie nėra Latvijos piliečiai, taip pat 33 718 Lenkijos piliečių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(7)
(29)

Komentarai ()