„Negalime visiškai atsisakyti, tai neįmanoma...“ Skandalas Rusijoje. Ką siūlo Finansų ministras  (1)

Rusijos finansų ministerijos vadovas Antonas Siluanovas pasižymėjo nauju skandalingu pareiškimu apie šalies finansines bėdas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Turime stengtis“, – patarė rusams „nekreipti dėmesio“ į rublio žlugimą Rusijos Federacijos finansų ministerijos vadovas. Nereikėtų žiūrėti į rublio kurso šuolius dolerio atžvilgiu, kad RF gyventojai nenusimintų. Naują realybę Finansų ministerijos vadovas atskleidė kalbėdamas parodoje-forume „Rusija“. 

 A. Siluanovas pasiūlė rublio susilpnėjimo problemą spręsti visiškai ją ignoruojant.

Mūsų užduotis dabar yra skirti mažiau dėmesio (JAV dolerio kursui – red.)... Turime siekti, kad galų gale kreiptume mažiau dėmesio... Negalime visiškai atsisakyti importo, tai neįmanoma. Mes negalime pagaminti viską patys taip kokybiškai, kaip gamina mūsų kaimynai ar kitos šalys“, – sakė A. Siluanovas.

Pastebėtina, kad 2023 metų vasarą dolerio kursas Rusijos Federacijoje pramušė psichologinę 100 rublių ribą. Tai neigiamai paveikė Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino reitingą. Siekdama sumažinti valiutos kursą, Rusijos valdžia pakėlė bazinę palūkanų normą iki 15%, o tai sudavė triuškinantį smūgį ekonomikai.

 

Verta paminėti, kad tai nebuvo pirmasis skandalingas A. Siluanovo perlas. 2023 metų rugsėjį jis ciniškai juokėsi iš kylančių kainų Rusijoje, patardamas vargšams rusams nieko nepirkti. Jis taip pat pašiepė faktą, kad dolerio kursas Rusijos Federacijoje viršijo 100 rublių, pažymėdamas, jog „svarbiausia yra stabilumas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(6)
(23)

Komentarai (1)