[ŽT] Fantastika. Turkijoje vyras po savo namu rado požeminį miestą, kuriam 2000 metų  ()

Kasinėjimus ir miesto rekonstrukciją vyras pradėjo prieš penkerius metus. Jo skaičiavimais, požeminio miesto plotas yra 300 kvadratinių metrų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

57 metų Mustafa Halicioglu, Turkijos miesto Kaiserio gyventojas, po savo namu aptiko senovinį požeminį miestą, kuriam 2000 metų. Jis turi 3-4 aukštus, sujungtus tuneliais, praneša „Haber Turk“.

„Išvalėme nešvarumus ir atradome požeminį miestą. Ši vieta yra trijų ar keturių aukštų. Ją reikia rimtai atkasti“, – sakė Mustafa Halicioglu.

Aplinkos ir kultūros vertybių apsaugos ir skatinimo fondo atstovų teigimu, miestas susideda iš mažiausiai dviejų atskirų sluoksnių, per kuriuos galima važiuoti tuneliais. Bet tuneliuose yra akmenų, blokuojančių praėjimą, kurių plotis nuo 50 centimetrų iki 1,5 metro.

 

Kai virš miesto buvo statomi namai, žmonės juos pradėjo naudoti kaip pašiūres šienui laikyti, taip pat kaip sandėliavimui, vėliau gyventojai į požeminius tunelius išmesdavo šiukšles.

„Nežinojome, kad po namu yra požeminis miestas. Baisu buvo čia vaikščioti be šviesos. Per 5 metus išvalėme miestą nuo purvo. Dabar pagrindinis mūsų tikslas - išsaugoti ir perduoti šią vietą ateities kartoms“, – pridūrė M. Halicioglu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(0)
(20)

Komentarai ()

Susijusios žymos: