[ŽT] Pirmą kartą istorijoje. Skaudus JT smūgis Rusijai. Zelenskio reakcija  ()

Tarptautinis Teisingumo Teismas yra pagrindinė Jungtinių Tautų teisminė institucija, kurios jurisdikcijai priklauso visi klausimai, kuriuos jam perdavė valstybės, ir visi klausimai, numatyti JT Chartijoje ir galiojančiose sutartyse bei konvencijose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmą kartą istorijoje JT neišrinko Rusijos į Tarptautinį Teisingumo Teismą.

JT pradėjo apsivalyti nuo žalingos Rusijos įtakos, X (buvęs „Twitter“) rašė prezidentas Volodymyras Zelenskis.

„Pirmą kartą JT istorijoje jos valstybės narės atmetė Rusijai teisę jų vardu vykdyti teisingumą JT Tarptautiniame Teisingumo Teisme. Pasaulis mato, kas naikina tarptautinę teisę, užuot ją ginant“, – sakė jis.

V. Zelenskis pasveikino Australijos, Meksikos, Rumunijos, Pietų Afrikos ir JAV atstovus su pergale balsavime dėl JT Tarptautinio Teisingumo Teismo.

Tarptautinis Teisingumo Teismas yra pagrindinė Jungtinių Tautų teisminė institucija, kurios jurisdikcijai priklauso visi klausimai, kuriuos jam perdavė valstybės, ir visi klausimai, numatyti JT Chartijoje ir galiojančiose sutartyse bei konvencijose. Šį organą sudaro 15 teisėjų, kuriuos devyneriems metams atskirai renka Generalinė Asamblėja ir Saugumo Taryba. Teisėjai parenkami pagal jų kvalifikaciją, o ne pagal tautybę. Tačiau du teisėjai iš tos pačios šalies negali būti renkami.

 

Teismas yra Hagoje (Nyderlandai). Generalinė Asamblėja arba Saugumo Taryba gali konsultuotis su Tarptautiniu Teisingumo Teismu bet kuriuo klausimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(0)
(35)

Komentarai ()

Susijusios žymos: