Pasikėsino į Solovjovą. Skelbiama, kiek „verta“ propagandisto gyvybė  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandisto Vladimiro Solovjovo gyvybė buvo įvertinta 1 milijonu rublių ir nemažu kiekiu privilegijų Ukrainoje.

Visų pirma, jie „pažadėjo“ jam butą ir Ukrainos pasą. Tai pareiškė Rusijos žiniasklaida, remdamasi bylos medžiaga „dėl pasikėsinimo į V. Solovjovo gyvybę“. Rusijos lyderis V. Putinas pranešė, kad propagandistą norėjo nužudyti dar 2022 metų balandį.

„Už televizijos žurnalisto Vladimiro Solovjovo nužudymą vienas iš kaltinamųjų turėjo gauti 1 milijoną rublių, Ukrainos pasą ir gyvenamąjį plotą Ukrainoje“, – skelbė propagandinis TASS.

Atitinkami bylos „faktai“ buvo pateikti 2-ojo Vakarų apygardos karo teismo posėdyje. Kaip žinia, 2022-ųjų balandį iš Estijos kilęs Maksimas Družininas buvo sulaikytas dėl kaltinimų pasikėsinimu nužudyti Solovjovą.

Rusijos žiniasklaida teigia, kad M. Družininas gindamasis teismui davė „prieštaringus“ parodymus, todėl prokuroras posėdyje paskelbė parodymus, duotus ikiteisminio tyrimo metu: „Iš jų tapo žinoma, kad jis kaltę pripažįsta ir nuoširdžiai gailisi“.

Teigiama, kad Družininas už Solovjovo „nužudymą“ turėjo gauti 400 tūkstančių rublių avansinį mokėjimą. Atlikus „užduotį“, jam turėjo būti sumokėta likusi suma - dar 600 tūkstančių rublių, sakoma RF.

 

V. Putinui ir Rusijos žvalgybos tarnyboms paskelbus, kad jie užkirto kelią pasikėsinimui nužudyti Rusijos žurnalistą Vladimirą Solovjovą, „bandymą“ išnagrinėjo „The Washington Post“.

Visų pirma, pas piktuosius „neonacius“ (kaip V. Putinas pavadino pasikėsinimo nužudyti „kaltininkus“) suėmimo metu buvo rasti trys vaizdo žaidimo „The Sims 3“ priedai. Leidinys analizavo, ką Rusijos FSB norėjo pasiekti: greičiausiai Rusija tiesiog nežinojo, kaip teisingai sufabrikuoti „bandymą“ prieš V. Solovjovą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(12)
(-7)

Komentarai ()